Intel işlemci fanı nasıl yağlanır?

_huseyin

Hectopat
Intel işlemci fanını yağlayamıyorum. Öbür fanlar gibi jelatinin arkasında kapak yok. Yağı dökemiyorum. Bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    images.jpeg
    48 KB · Görüntüleme: 359
Ailemden dolayi birsey yapamıyorum izin vermiyorlar yağlamanın yolu yokmu
Fanın üst kapağını açıp kaldırabiliyosan aç sonra WD-40 sık ama direk pc ye bağlayıp çalıştırma bi 15 dakika falan beklet sonra prize bağlan yağ yayılsın sonra bilgisayara tak, üst kapak açılmıyosa üst kapağın altındaki o şeye sık WD-40'ı (adını unuttum) sonr yine 15 dakika bekle sonra prize tak yayılsın öyle tak

Ailemden dolayi birsey yapamıyorum izin vermiyorlar yağlamanın yolu yokmu

Fanın üst kapağını açıp kaldırabiliyosan aç sonra WD-40 sık ama direk pc ye bağlayıp çalıştırma bi 15 dakika falan beklet sonra prize bağlan yağ yayılsın sonra bilgisayara tak, üst kapak açılmıyosa üst kapağın altındaki o şeye sık WD-40'ı (adını unuttum) sonr yine 15 dakika bekle sonra prize tak yayılsın öyle tak

Öyle bir saçmalığı sakın yapma, kanatlarına yağ bulaştırırsın tozları mıknatıs gibi çeker. Sonra onu temizleyeceğim diye iyice rezil edersin. Mekanik aksamına etiketlerin altından erişimin yoksa şırınga yardımıyla sıvı gres enjekte edebilirsin kardeşim. PCB'nin tam ortasında oluyor mekanik aksam. Daire şeklinde PCB. Ama 10 liralık fan için o malzemeleri almana değmez. Ayrıca fanın vidası varsa sökebilirsin. Vida yeri yoksa sökmeye çalışma, deforme edersin. Çok zor açılır onlar. 1 kez değiştireceğim bir CPU fanını açmıştım, deforme oldu. Deforme etmeden açıp kapatmak çok zor vidasızları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı