Intel işlemciden AMD işlemciye geçiş

Bütçe
6000

herbalife_TR

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler.
Şu an kullandığım PC'de Intel i7-4790K işlemci, ASUS Maximus VII gene anakart, 3 adet 4 GB G.Skill HyperX RAM mevcut.
Amacım DDR 4 RAM'e geçmek ve bu yüzden anakart ile işlemciyi de yenilemem gerektiğini fark ettim.
Şimdi; ben işlemci olarak Ryzen 5 3600, anakart olarak Gigabyte B450M-S2H, RAM olarak da Kingston HyperX 2x16 GB düşünüyorum.
Daha önce hiç AMD işlemci kullanmadığım için PC'yi topladığım zaman BIOS güncellemesi problemi yaşarsam ne yapabilirim?
Anakart BIOS güncel olarak mı geliyor yoksa biz sattık sen ne yaparsan yap mı diyorlar?
Ek olarak her 5 senede bir sistem yenileyen biri olarak önümüzdeki 5 yıl sorunsuz bir şekilde beni idare edecek parçalar bunlar mıdır? Her türlü tavsiyeye açığım ve çok kararsız bir durumdayım, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yanlış bilmiyorsam Ryzen 5 3600 işlemci Zen 3 mimarisini kullanıyor. Bu durumda BIOS güncel mi değil mi net bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
Garanti işini hiç sevmiyorum ve bulaşmak istemiyorum bu yüzden net bir bilgi istiyorum bilen varsa.

Yanlış bilmiyorsam Ryzen 5 3600 işlemci Zen 3 mimarisini kullanıyor. Bu durumda BIOS güncel mi değil mi net bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
Garanti işini hiç sevmiyorum ve bulaşmak istemiyorum bu yüzden net bir bilgi istiyorum bilen varsa.

Karıştırdınız hocam 3600 Zen 2 mimarisinde. Zen 3 5000 serisi içinde bulunuyor. BIOS uyumlu gelir anakartınız.

Yanlış bilmiyorsam Ryzen 5 3600 işlemci Zen 3 mimarisini kullanıyor.
  • Ryzen 1XXX = Zen 1
  • Ryzen 2XXX = Zen + ( Zen Refresh olarak da biliniyor)
  • Ryzen 3XXX = Zen 2
  • Ryzen 5XXX = Zen 3
Bu durumda BIOS güncel mi değil mi net bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
Bunu net olarak öğrenmenin tek yolu satın alacağınız firmaya ulaşıp sormaktır. Ekstra bilgi olarak; Zen 2 işlemciler çıktıktan sonra üretilmiş bir anakartsa destekleyen BIOS ile gelir, ondan önce üretilip fabrikadan çıkmış olan bir anakart ise güncellenmelidir.
Sisteme giden elektrik bir anda kesilmediği sürece BIOS güncellemesinde sıkıntı olmaz zaten. Diyorsanız da işimi garantiye alayım, BIOS Flashback özellikli bir anakart almanız gerek. BIOS Flashback ile BIOS güncelleme işlemi başarısız olsa da BIOS'u flaşlayabiliyorsunuz.

• Ryzen 1xxx = Zen 1.
  • Ryzen 2xxx = Zen + ( Zen Refresh olarak da biliniyor)
  • Ryzen 3xxx = Zen 2.
  • Ryzen 5xxx = Zen 3.

Bunu net olarak öğrenmenin tek yolu satın alacağınız firmaya ulaşıp sormaktır. Ekstra bilgi olarak; Zen 2 işlemciler çıktıktan sonra üretilmiş bir anakartsa destekleyen BIOS ile gelir, ondan önce üretilip fabrikadan çıkmış olan bir anakart ise güncellenmelidir.

Sisteme giden elektrik bir anda kesilmediği sürece BIOS güncellemesinde sıkıntı olmaz zaten. Diyorsanız da işimi garantiye alayım, BIOS flashback özellikli bir anakart almanız gerek. BIOS flashback ile BIOS güncelleme işlemi başarısız olsa da BIOS'u flaşlayabiliyorsunuz.

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.
Karıştırdınız hocam 3600 Zen 2 mimarisinde. Zen 3 5000 serisi içinde bulunuyor. BIOS uyumlu gelir anakartınız.

Evet yanlış biliyormuşum. Uyarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı