Intel işlemciler Ryzen işlemcilerden daha mı soğuk çalışır?

Makaleler
15
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim babamın bir tane arkadaşı(15 yıllık bilgisayarcı) Intel işlemciler Ryzen'lerden daha soğuk çalışıyor ve daha uzun ömürlü diyor. Ben işin burasına takılmadım. Adam bir de şaka gibi kule tipi soğutucuyla sıvı soğutmada aynı diyor. Hadi neyse dedim bu seferde Intel işlemciler yükte 50 dereceyi aşmıyor diyor. Sizce doğru mudur? Adam bana daha çok Intel fanboyu gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

AMD kullanıyorum ve doğru özellikle R5 3. nesil çok ısınıyor stok fan bile yetersiz kalıyor.

Edit yükte 50 derece abartmalı adam fanboymuş cidden.

Yeni Ryzen'leri bilmediği için böyle konuşuyor çünkü artık öğrendiğini öğrenmiş, kendini geliştirmiyor. Yani fanboyluk değil, cahillik.

Isı konusu haricinde 3 yıl öncesine kadar haklıydı zaten. Dediğim gibi yenilikleri takip etmediğinden bilmiyor.

Daha uzun ömürlü olması belki doğru olabilir, ama aynı derecede ısınıyorlar sanırım.

Bazı kule tipi olanlar sıvı soğutmalar var doğrudur ama Intel işlemci ve Ryzen işlemci kullanıma bağlı değişir.
CPB açık bir Ryzen işlemci 1.4-1.42V gibi değerlere kadar kendisi çıkıyor. Ayarlaması yapılırsa Ryzen daha iyi de olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…