Intel işlemcilerde bozulma sorunu devam ediyor mu?

Lexaaa

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Intel işlemcilerde bozulma sorunu devam ediyor mu sorun yaşayanlar var mı varsa söylerse iyi olur. Şu an elimde i5 14600KF işlemci mevcut onu iade etmeyi düşünüyorum çünkü ileride başım ağrısın istemiyorum. Sistemi kurmadım deneme şansım olmadı. Sıcaklığı ne olur bilemiyorum.

Merhaba, Intel işlemcilerde bozulma sorunu devam ediyor mu sorun yaşayanlar var mı varsa söylerse iyi olur. Şu an elimde i5 14600KF işlemci mevcut onu iade etmeyi düşünüyorum çünkü ileride başım ağrısın istemiyorum. Sistemi kurmadım deneme şansım olmadı. Sıcaklığı ne olur bilemiyorum.

Soğutması zordur. Fazla watt çekme olayı yeni getirilen BIOS güncellemesi ile geçti diyorlar net bilmiyorum. Elinizdeki soğutucu ile uzun vadede kullanmanızı önermem.

Yanma sorunu 7 ve 9 serilerinde var rahat olun ama sonradan sıvı soğutmaya geçin 240 mm yeterli olur.

İlk BIOS'larda, 13. ve 14. nesil i7 ve i9 işlemcileri(çoğunlukla i9) özellikle işlemcinin güç limitleri "Yürü be koçum" şeklinde ayarlandığında iyi bir ekran kartı kadar watt çektiler yük altındayken. Asıl problem, VCORE voltaj değerinin sürekli 1.55-1.6V ve üzeri değerlere çıkmasıydı. "Ben 14900 ile sadece oyun oynuyorum aga" diyenler pek bir sorun yaşamazken, daha ağır işler yapanlar VCORE değeri kafasına göre takıldığı için ve işlemci, kontrolü eline almayıp hunharca watt çekmeye devam ettiği için mağduriyetler yaşadı.

Başlarda, Intel sorunu kabul etmediği için mağduriyet yaşayan çoğu müşteri elinde bozuk bir işlemciyle çözümü kendi bulmaya çalıştı maalesef. Sonradan, Intel nihayet "Sorun sende değil bende" deyince işlemcisi bozulanlar işlemcilerini garantiden değiştirebildiler.

Şu an güncel BIOS'lar ile sorunlar %99.9 oranında çözüldü(eğer işlemci önceden bir problem yaşamadıysa). i5 13600K / 14600K'da VCORE değeri işlemci ilk BIOS ile kullanılsa dahi 1.35V civarını geçmiyor çıtır bir OC yapılsa bile(bire bir tanığıyım). Uzun lafın kısası aldığınız işlemci sıfır ise ve direkt güncel BIOS ile kullanırsanız tamamen güvenli limandasınız diyebilirim. Soğutucuya gelirsek, Thermalright Phantom Spirit stok bir 14600K'yı soğutmak için yeterlidir. Stres testinde 60'lı dereceler beklemeyin ancak oyun oynama gibi senaryolarda 60-65 derece civarlarında takılır işlemci.

İlk BIOS'larda, 13. ve 14. nesil i7 ve i9 işlemcileri(çoğunlukla i9) özellikle işlemcinin güç limitleri "yürü be koçum" şeklinde ayarlandığında iyi bir ekran kartı kadar watt çektiler yük altındayken. Asıl problem, Vcore voltaj değerinin sürekli 1.55-1.6v ve üzeri değerlere çıkmasıydı. "ben 14900 ile sadece oyun oynuyorum aga" diyenler pek bir sorun yaşamazken, daha ağır işler yapanlar Vcore değeri kafasına göre takıldığı için ve işlemci, kontrolü eline almayıp hunharca watt çekmeye devam ettiği için mağduriyetler yaşadı.

Başlarda, Intel sorunu kabul etmediği için mağduriyet yaşayan çoğu müşteri elinde bozuk bir işlemciyle çözümü kendi bulmaya çalıştı maalesef. Sonradan, Intel nihayet "sorun sende değil bende" deyince işlemcisi bozulanlar işlemcilerini garantiden değiştirebildiler.

Şu an güncel BIOS'lar ile sorunlar %99.9 oranında çözüldü(eğer işlemci önceden bir problem yaşamadıysa). i5 13600K / 14600K'da Vcore değeri işlemci ilk BIOS ile kullanılsa dahi 1.35v civarını geçmiyor çıtır bir OC yapılsa bile(bire bir tanığıyım). Uzun lafın kısası aldığınız işlemci sıfır ise ve direkt güncel BIOS ile kullanırsanız tamamen güvenli limandasınız diyebilirim. Soğutucuya gelirsek, Thermalright Phantom Spirit stok bir 14600K'yı soğutmak için yeterlidir. Stres testinde 60'lı dereceler beklemeyin ancak oyun oynama gibi senaryolarda 60-65 derece civarlarında takılır işlemci.

İşlemci sıfır tray olarak İtopya'dan aldım stok şekilde kullanacağım o.c gibi bir düşüncen yok anakartın BIOS ayarlarıyla direk tak kullan yapacağım. Soğutucun bende yeteceğini düşünüyorum sizin gibi kafamı karıştıran bir tanıdığımın başına işlemci bozulması başına geldi sistemi kurdu PC durmadan kasıyordu sıfır işlemciydi kullanamadı bile sonra RAM'den şüphelendi RAM değişti sorun devam etti sonra anakart test için kasayı komple yolladı orada işlemci bozuk olduğu çıktı işlemci değişim yapıldı şu an hiç sorun yaşamadan kullanıyor. Ben sadece uğraşmak istemediğim için sormak istedim açıklamanızdan dolayı teşekkür ederim neden olduğunu anladım sistemi kuruca sıcaklıklar normalse sıkıntı yoktur demektir kullanmaya devam ederim.

Yanma sorunu 7 ve 9 serilerinde var rahat olun ama sonradan sıvı soğutmaya geçin 240 mm yeterli olur.

Bu Phantom Spirit 240mm çoğu sıvı soğutucudan iyi diye biliyorum ama.

Yeterli bir soğutucu.

Bende aynı düşüncedeyim.

İşlemci sıfır tray olarak İtopya'dan aldım stok şekilde kullanacağım o.c gibi bir düşüncen yok anakartın BIOS ayarlarıyla direk tak kullan yapacağım. Soğutucun bende yeteceğini düşünüyorum sizin gibi kafamı karıştıran bir tanıdığımın başına işlemci bozulması başına geldi sistemi kurdu PC durmadan kasıyordu sıfır işlemciydi kullanamadı bile sonra RAM'den şüphelendi RAM değişti sorun devam etti sonra anakart test için kasayı komple yolladı orada işlemci bozuk olduğu çıktı işlemci değişim yapıldı şu an hiç sorun yaşamadan kullanıyor. Ben sadece uğraşmak istemediğim için sormak istedim açıklamanızdan dolayı teşekkür ederim neden olduğunu anladım sistemi kuruca sıcaklıklar normalse sıkıntı yoktur demektir kullanmaya devam ederim.

Intel bu konuda sabıkalı olduğu için(kendileri kaşındılar) kırk yılda bir bozuk işlemci çıkma durumları olduğunda hemen "kanka Intel komple bozuk yaa" moduna giriliyor. Hak ettiler de bu durumu. Performans artışını sadece watt çekmeyi artırarak yapmayı denediler çünkü. Ancak şu an sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok düşük(biraz OC yapsanız bile). Ben yerinizde olsam sıfır 14600K'yı kullanırdım BIOS güncellemi de yaparak, çok güzel işlemcidir fiyatına göre. Başınıza bir aksilik gelse bile garantiniz var sıfır olduğu için. Ancak hep aklınızda soru işareti kalacaksa iade edin hocam, kafa rahatlığı da önemli.

Intel bu konuda sabıkalı olduğu için(kendileri kaşındılar) kırk yılda bir bozuk işlemci çıkma durumları olduğunda hemen "kanka Intel komple bozuk yahu" moduna giriliyor. Hak ettiler de bu durumu. Performans artışını sadece watt çekmeyi artırarak yapmayı denediler çünkü. Ancak şu an sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok düşük(biraz OC yapsanız bile). Ben yerinizde olsam sıfır 14600K'yı kullanırdım BIOS güncellemi de yaparak, çok güzel işlemcidir fiyatına göre. Başınıza bir aksilik gelse bile garantiniz var sıfır olduğu için. Ancak hep aklınızda soru işareti kalacaksa iade edin hocam, kafa rahatlığı da önemli.

Bende fiyatından dolayı tercih etmek istiyorum performansı zaten iyi işte biraz da kafamda soru işareti bıraktı yoksa Intel tercihimdi ilk başta AMD bu performansta işlemci anakart bütçemi aştı için tercih edemiyorum bu işlemci ile kullanmaya devam edeceğim tam bir F/P

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı