The Last of Us Part 1 vs The Last of Us Part 2

Uzun uzadıya yazmayacağım, ilk oyun gayet iyiydi ama öyle başyapıt falan değildi. Sonu güzeldi, macerası falan. İkinci oyun ise başyapıt. Her şeyiyle. Her şeyi. Eksisi neredeyse yok. O bahsettiğiniz spoilerdaki olay da hikayeye çok ama çok iyi hizmet ediyor.

Part 1 kesinlikle daha iyiydi. Hikâyesi çok daha derli topluydu ve part 2'deki gibi gereksiz, saçma sahnelere hiç yer yoktu. Part 2'de beni en çok rahatsız eden şey ise lezbiyen ilişkilerin hikâyeye gereksiz şekilde yedirilmesiydi. Hikâyeyi ileri taşımıyor, aksine baltalıyordu. Doğru konuşmak gerekirse, TLOU serisini RDR2 ile kıyaslayan bir kesim var ama ben ikinci oyunun neredeyse yarısına gelmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: TLOU, RDR2'nin yanına bile yaklaşamaz. Rockstar'a sırf Türkçe dil desteği vermediği için sinir oluyorum ama TLOU part 2'yi oynadıktan sonra en azından ana karakterleri “zorla” bir yönelime sokmadığı için takdir ediyorum. TLOU 2'deki eş cinsellik meselesi tamamen gereksizdi ve oyunun dramatik tonuna da bir katkı sağlamıyordu. Sonuç olarak biz oyuncular, yapımcıların kişisel fantezilerini izlemek zorunda değiliz. Türkiye'de Kurtlar Vadisi nasıl sembolik, kült ve en iyi dizilerden biri olarak görülüyorsa, oyun sektöründe de Rockstar Games aynı şekilde sembolik ve zirvedeki isimdir.

2. oyunu sevmeme sebebim
Joel'in ölmesi
değil. Abby ile oynamak zorunda bırakılmam. Nefret ettim resmen senaryosundan bir noktada şaka maka sıkıldım yani. Büyük hayal kırıklığıydı benim için ikinci oyun. Birinci oyun her türlü daha iyiydi.

Ama şöyle bir gerçek var. Bu yorum benim şahsi hayal kırıklığım ve oyunun belirli olaylarını ve bunların işleniş tarzını sevmemem ile alakalı. Mesela Abby ile oynamak zorunda bırakılmam ve senaryonun o tarafa düzenli şekilde kayması. Sevmediğim bir karakterin bana zorla sevdirilme çabası ve sempati göstermem için zorlanıyor olmam. Zorla, nefret ede ede o kadar saat o karakterle oynamak zorunda bırakılmam. Oynanış bakımından 2. oyun gerçekten mükemmel ve birinci oyundan çok çok daha iyi. Bunu inkar edersem yalan söylemiş olurum. Her açıdan daha keyifliydi oynaması, ancak ben saydığım sebeplerden dolayı 1. oyunu daha çok seviyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı