Selamlar, Intel marka işlemci kullanıyorum yaklaşık 9-10 senedir kullanmaktayım. İşlemcinin ömrü ne kadardır ve benim işlemcimin tahmini ne kadar ömrü kalmıştır?
Selamlar, Intel marka işlemci kullanıyorum yaklaşık 9-10 senedir kullanmaktayım. İşlemcinin ömrü ne kadardır ve benim işlemcimin tahmini ne kadar ömrü kalmıştır?
İşlemcilerin belli bir ömrü yok. Ama 9 senedir kullanılan bir işlemci (dolayısıyla sistem) pek çok sorun çıkaracaktır, güncelleyebiliyorsanız güncellemenizi tavsiye ederim.
X yıl ömürlüdür diye bir şey yok. Kaldı ki işlemciler kolay kolay bozulan bileşenler de değildir. Şu ana kadar bozulan işlemci görmedim desem yalan olmaz.
Her zaman söylerim. Elektronik şans işidir. Normal OC'siz kullanımda PSU veya anakart veyahut ısı anlamında bir sorun çıkmadığı sürece en az bir 100 yıl daha gider(korozyonuda katmazsak ).
İşlemcilerin belli bir ömrü yok. Ama 9 senedir kullanılan bir işlemci (dolayısıyla sistem) pek çok sorun çıkaracaktır, güncelleyebiliyorsanız güncellemenizi tavsiye ederim.