Intel İşlemciye 1600 MHz RAM Muhabbeti

1600 Mhz olan ramlerimi 1866 Mhz'da çalıştırdım. Ramlerden bir tanesi bozuldu. Bence ramleri yüksek frekansta uzun saatler çalıştırmamak gerekir. Sadece oyun oynayan bir kullanıcının ramleri yüksek frekansta çalıştırmanın sıcaklık artışından başka bir şey sağlamayacağını düşünüyorum.

Intel işlemciyle birlikte yüksek frekanslı (1866, 2133, 2400 Mhz gibi) XMP RAM kullanırsan, RAM'i 1600 MHz'in üzerinde çalıştırabilirsin. Fakat RAM'leri overclock yapmayı pek tavsiye etmiyorum, hem kullanımda performans artışı çok olmuyor hem de çok sık mavi ekran hatalarıyla karşılaşabiliyorsun.

Son düzenleme:
yani sonuç olarak daha yüksek performans almak istiyor isek 1600 MHz alıp overclock yapmak yerine overclok etmek istediğimiz hızda mı ram almak daha mantıklı

youtube de izlediğim bazı videolarda 1600 1866 2133 2400 vs MHz lerdeki ramleri oyunlarda denemişler aynı işlemci, anakart, ekran kartı ile bariz fps farkları var

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı