Intel ME nasıl önlenir?

Bayat

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
BIOSYOKEDİCİ
Arkadaşlar, Intel ME olayını araştırınca bir laptopa stok işlemciyi çıkartıp başka bir işlemci takınca 30 dk. sonra şak diye kapanmasına neden olan bir sistemmiş. 30 dk. sonra kapanmayı nasıl önleyebiliriz?

Intel ME (Menagement Engine) Intel'in bir teknolojisidir. Dediğiniz şeyle alakası olduğunu düşünmüyorum, zira birçok müşterimin uygun laptop işlemcisini alt yada üst modellerle değiştirdim, böyle bir sorun yaşamadım.

Recep Baltaş'ın benzer bir konuya yorumu;
Wikipedia'dan:

Intel Yönetim Motoru ( Intel Manageability Engine, ME olarak da bilinir), 2008 yılından beri neredeyse bütün Intel yonga setlerinin içerisinde bulunan bağımsız bir alt sistemdir. Modern anakartların Platform Controller Hub (PCH) dediğimiz yongası (Ör. Z490) içinde yer alır.

Sistem yöneticilerinin makinedeki görevleri uzaktan gerçekleştirmesini sağlayan Intel Active Management Technology'nin bir parçasıdır.

Intel Management Engine, bilgisayar kapalı olsa bile anakart güç aldığı sürece çalışır.

AMD işlemcilerin AMD Secure Technology adı verilen benzer bir özelliği vardır.

Wikipedia

Arkadaşlar, Intel'me olayını araştırınca bir laptopa stok işlemciyi çıkartıp başka bir işlemci takınca 30 dk. Sonra şak diye kapanmasına neden olan bir sistemmiş. 30 dk. Sonra kapanmayı nasıl önleyebiliriz?

Kardeşim zaten çoğu işlemci karta yapışık (lehim toplarıyla) alayım sökeyim değiştireyim desen her işlemci aynı gücü tüketmiyor. Fiziksel engelleri aştında yazılımda mı boğuldun?
Arkadaşlar, Intel'me olayını araştırınca bir laptopa stok işlemciyi çıkartıp başka bir işlemci takınca 30 dk. Sonra şak diye kapanmasına neden olan bir sistemmiş. 30 dk. Sonra kapanmayı nasıl önleyebiliriz?

Mesela u serisi bir işlemciyi söktün yerine h serisi bir işlemci taktın diyelim, bırak 30 dakikayı 30 saniye bile sürmez kapanır ya da hiç açılmaz çünkü üreticiler tüm güç tasarımını o işlemciye göre yapıyor. Bazı eski laptoplarda işlemci değiştirebiliyordunuz ama onların zaten amacı buydu soketi falan vardı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı