Bilgisayar topluyorum yazın almayı planlıyorum ama 3.000 lira bütçem var. Sistemimdeki eksikler anakart ve işlemci. AMD alarak paradan tasarruf ederim ama Intel alınca performansım iyi olur sizce nasıl bir işlemci tercih ederek arayı bulabilirim ?
Sistemim:
Seçtiğin ekran kartı eski mimari. R9 3xx veya GTX 9xx serisi ekran kartı seçmelisin. HDD 500GB seçmişsin fakat aynı fiyata 1TB HDD almak varken bence 500GB seçmeyin. 1TB hem maddi olarak hem de geleceğe dönük olarak daha avantajlıdır. Onun haricinde İşlemci, Anakart ve Ram seçimini DDR4 Intel Skylake tarafına kullanmanızı tavsiye ediyorum.
DDR4 teknolojisinde RAMler pahalı ve CL15 in altına uygun RAM yok .Bu arada ekran kartını yanlız yazmışım 380 olacaktı o.i5 6500 var aklımda yardımcı olurmusun bana ottoman.
DDR4 teknolojisinde RAMler pahalı ve CL15 in altına uygun RAM yok .Bu arada ekran kartını yanlız yazmışım 380 olacaktı o.i5 6500 var aklımda yardımcı olurmusun bana ottoman.
Konuya yorum atan herkese minettarım çok teşekkürler. Scheikowski sencede işlemci çok az performansta kalmıyormu benim görüşüm oyun oynarken CPU kullanımı çok fazla olur ve ayrı bir soğutucuya para ödemek gerekebilir. i5 6500 taraftarıyım bu konuda ama gine de sağol.14 nanometreymiş ama bence daha mantıklı 6500.SSD sistemin olmazsa olmazı.
Konuya yorum atan herkese minettarım çok teşekkürler. Scheikowski sencede işlemci çok az performansta kalmıyormu benim görüşüm oyun oynarken CPU kullanımı çok fazla olur ve ayrı bir soğutucuya para ödemek gerekebilir. i5 6500 taraftarıyım bu konuda ama gine de sağol.14 nanometreymiş ama bence daha mantıklı 6500
Bu ekran kartına i3 6100 bile yeterli. i5 6500 ile oyunlarda aynı performansı alırsın. Ama bütçen yeterliyse genel kullanım için i5 6500 alman daha iyi olur tabi. Intel'in bu işlemcilerinin mevcut fanları yeterli yeni fan almana gerek olmaz. Yazdığım sisteme 100 TL daha ekleyerek i5 6500 alabilirsin. Hem yaza kadar dolar kuru nasıl olur belirsiz. Yeni işlemci ve ekran kartları da çıkacağı için fiyatlarda da bileşen seçeneklerinde de değişiklikler olacaktır.