Intel mi AMD mi?

i5 6400 koyuyorum o zaman ama dolar yükselicek çünkü devlet parayı dolar Tl farkından kazanıyor

Dosya Ekleri

• vay.PNG
    vay.PNG
    8,4 KB · Görüntüleme: 247
Seçtiğin ekran kartı eski mimari. R9 3xx veya GTX 9xx serisi ekran kartı seçmelisin. HDD 500GB seçmişsin fakat aynı fiyata 1TB HDD almak varken bence 500GB seçmeyin. 1TB hem maddi olarak hem de geleceğe dönük olarak daha avantajlıdır. Onun haricinde İşlemci, Anakart ve Ram seçimini DDR4 Intel Skylake tarafına kullanmanızı tavsiye ediyorum.

R9 285'e eski mimari demişsin. Ama R9 2xx arasındaki en yeni mimarili GPU. R9 380 2G = R9 285.

R9 285'e eski mimari demişsin. Ama R9 2xx arasındaki en yeni mimarili GPU. R9 380 2G = R9 285.

R9 285 ile R9 380 arasında fiyat farkı yok. Bu durumda daha güncel olan ve Dx12'ye tam destek veren R9 380 tercih etmek varken arkadaşın R9 285 alması mantıklı mı? R9 2xx serisinin 3xx serisine göre eski mimari olduğu ve aynı fiyat aralığına yeni mimari almak varken eski mimariyi almamak gerektiği su götürmez bir gerçektir. Zaten arkadaş R9 285'i yanlışlıkla eklediğini onun yerine R9 380 olacağını belirtmiş. O yüzden konunun uzamasına gerek yok.

i5 6400 koyuyorum o zaman ama dolar yükselicek çünkü devlet parayı dolar Tl farkından kazanıyor

Net bütçeyi belirtir misin hocam? Daha sağlıklı bir sistem seçmeye çalışırız.

3000 TL bütçe ile Intel sisteme yönelmen daha iyi olabilir ama yazın toplayacaksan şu an için yardımcı olamayız. O zamana kadar yeni seri donanımlar çıkabilir ve fiyatlar da şimdikinden farklı olur. Sistemi toplamadan 1 hafta önce konu açarsan daha iyi ve daha doğru şekilde yardımcı olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı