Başarılı Kurulum Intel NUC DC3217XX & i3-3217U | macOS Monterey

Ekran Resmi 2023-04-14 00.22.32.png

Sistem Bilgileri:
  • Intel® QS77 Express-Notebookchip
  • Intel Core i3-3217U 1,80 GHz
  • Ram 4 GB DDR3-1333 (SO-DIMM)
  • Intel HD Graphics 4000
  • Intel 82579V Ethernet
  • WLAN Atheros 9285
  • USB 2.0 3 Port
Çalışmayan Donanımlar
  • Atheros Wi-Fi ve Bluetooth
Selamlar. Cihaz elime tanıdık birinin vermesi ile test amaçlı geçti. Ben de bir göz atıp macOS kurmak istedim. Önce Big Sur kurdum ve tüm donanımlar sorunsuz çalışıyordu. Bunun hakkında konu açmıştım bağlantısı aşağıda. Sonra üst sürümleri denemek istedim. Wi-Fi kartımı çalıştıramayacağımı biliyordum ama Monterey kurdum. Bu grafik kartı ile Ventura da kurabilirdim ancak işlemcide AVX2 desteği olmadığı için olası sorunlarla uğraşmak istemedim. Cihazda Wi-Fi kartı hariç tüm donanımlar çalışıyor.

Öncelikle ufak bir anlatım yapayım. Normal şartlarda grafik kartının Monterey desteği yok. Biz bunu OCLP ile sağlıyoruz. EFI için 2 config bıraktım. Kurulumu direkt EFI'ye dokunmadan yapın. Kurulumdan sonra OCLP uygulamasını önceden indirdiyseniz açın. İndirmediyseniz indirin ve açın. 2. Seçenek olan Root Patch kısmında girip Start Patch deyin. İşlemler bittikten sonra USB bellek içindeki EFI'mize gelelim. config dosyasını silelim ve diğer confiğimizin adını düzeltelim. Bilgisayarımızı yeniden başlatalım ve işlemler bu kadar. GenSMBIOS ile seri numaralarınızı ayarlamayı unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı