Intel NUC Kit DC3217IYE aşırı ısınma ve kapanma sorunu

Coathill

Hectopat
Yer
Agartha
Merhaba, uzun yillardir kullandigimiz Intel nucler son zamanlarda surekli isinarak kapanmaya basladi, ıt ye gitti geldi fakat cok eskidigi için bu sekilde problemler yasatiyor dendi, yenisini almak istesek oldukca maliyetli olacagi için bir de sizlerin fikrini sormak istedim. Tamiri mumkun mudur yoksa artik emekliye mi ayrilacaklar? Bu PC'ler totemlerde ki ekranlarda kullaniliyor uzak masaustu baglantisi ile icerik eklemesi yapiliyor. Bu gorevi gorecek alternatif ve daha uygun cihaz var midir?

Merhaba, uzun yillardir kullandigimiz Intel nucler son zamanlarda surekli isinarak kapanmaya basladi, ıt ye gitti geldi fakat cok eskidigi için bu sekilde problemler yasatiyor dendi, yenisini almak istesek oldukca maliyetli olacagi için bir de sizlerin fikrini sormak istedim. Tamiri mumkun mudur yoksa artik emekliye mi ayrilacaklar? Bu PC'ler totemlerde ki ekranlarda kullaniliyor uzak masaustu baglantisi ile icerik eklemesi yapiliyor. Bu gorevi gorecek alternatif ve daha uygun cihaz var midir?

Bilgisayarını kullandıkça içinde birikmiş toz fanların düzgün çalışmasını engeller. Ayrıca içindeki termal macun kurumaya başlar ve ısı iletkenliğini kaybeder. Bu da bilgisayarın ısınmasına ve aşırı ısınınca da sisteme zarar gelmesin diye sistemin kendisini kapatmasına neden olur. Bunun çözümü için güvendiğin bir bilgisayarcıdan termal macun yenilemesini ve tozları temizlemesini istemelisin. Kendin yapmaya kalkarsan ve daha önceden de bir deneyimin yoksa sistemdeki bazı kabloları yanlışlıkla kopartabilir ve sistemi daha kötü yapabilirsin. Yani önerim bilgisayarcı yapsın

Son düzenleme:
Cevabiniz icin oncelikle tesekkur ederim, Cihazlar It deki arkadaslara gonderildi fakat nedense tamir olmadi , hatta dediginiz gibi ben de sordum macun degistirip temizlesek goturmez mi diye ,cok eskidi artik oyle de kurtarmaz diyorlar ,burasini anlamakta zorlaniyorum .Biraz isten mi kaciyorlar bilmiorum, yani islemcinin omru bitti diyelim ya da diger herhangi bir parcasi, bu NUC ler ulkemizde cok yaygin olmadigi icin icindeki parcalari degistirmemiz mi zor? Yenisini almak daha mi mantikli, Bir de Ben laptop larimin ve kasalarimin temizligini ve macunlarini kendim yeniliyorum ama NUC lerin ic yapisini hic gormedim acmadim da dediginiz gibi farkli bir yapidaysa bildigimiz biryere goturup bi sansimizi denememiz iyi olacak.Fakat ayniysa eve goturup bitanesini kendim denemeyi dusunuyorum.

Cevabiniz icin oncelikle tesekkur ederim, Cihazlar It deki arkadaslara gonderildi fakat nedense tamir olmadi , hatta dediginiz gibi ben de sordum macun degistirip temizlesek goturmez mi diye ,cok eskidi artik oyle de kurtarmaz diyorlar ,burasini anlamakta zorlaniyorum .Biraz isten mi kaciyorlar bilmiorum, yani islemcinin omru bitti diyelim ya da diger herhangi bir parcasi, bu NUC ler ulkemizde cok yaygin olmadigi icin icindeki parcalari degistirmemiz mi zor? Yenisini almak daha mi mantikli, Bir de Ben laptop larimin ve kasalarimin temizligini ve macunlarini kendim yeniliyorum ama NUC lerin ic yapisini hic gormedim acmadim da dediginiz gibi farkli bir yapidaysa bildigimiz biryere goturup bi sansimizi denememiz iyi olacak.Fakat ayniysa eve goturup bitanesini kendim denemeyi dusunuyorum.
İnternetten biraz baktım diğer pclerden bi farkı yok. Zaten bakımını kendiniz yapıyomuşsunuz vida boylarına ve kablolara dikkat ederek hiçbirşeyi zorlamadan bi bakın derim benim düşünceme göre.

Son düzenleme:
Cevabiniz için oncelikle teşekkür ederim, cihazlar ıtdeki arkadaslara gonderildi fakat nedense tamir olmadi, hatta dediginiz gibi ben de sordum macun degistirip temizlesek goturmez mi diye, cok eskidi artik oyle de kurtarmaz diyorlar, burasini anlamakta zorlaniyorum. Biraz isten mi kaciyorlar bilmiorum, yani islemcinin omru bitti diyelim ya da diger herhangi bir parcasi, bu nucler ulkemizde cok yaygin olmadigi için icindeki parcalari degistirmemiz mi zor? Yenisini almak daha mi mantikli, bir de ben laptop larimin ve kasalarimin temizligini ve macunlarini kendim yeniliyorum ama nuclerin ic yapisini hiç gormedim acmadim da dediginiz gibi farkli bir yapidaysa bildigimiz bir yere goturup bir sansimizi denememiz iyi olacak. Fakat ayniysa eve goturup bir tanesini kendim denemeyi dusunuyorum.

Merhabalar bizler de uzun zamandır Intel NUC kullanıyoruz ve yaklaşık 200 cihaz var. Son 6 ay içerisinde 12 tane cihaz bu şekilde arıza vererek kapanıyor. Siz sorunu çözebildiniz mi yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar bizler de uzun zamandır Intel NUC kullanıyoruz ve yaklaşık 200 cihaz var. Son 6 ay içerisinde 12 tane cihaz bu şekilde arıza vererek kapanıyor. Siz sorunu çözebildiniz mi yardımcı olabilir misiniz?
Malesef çözemedik bir kac defa bakimi yapildi ama hala cok isiniyor ve zaman zaman ekran donuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı