Intel Optane alınır mı?

Makaleler
1
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayarcı
Intel Optane fiyatları 350TL civarı. Ben de 2.5 kat daha fazla verip 240GB SSD almak yerine mevcutta kullandığım 1TB HDD'yi Optane ile desteklemeyi düşünüyorum. Testlerde HDD'ye ciddi hızlandırdığı görünüyor. Oyun yükleme ekranlarında Optane'i i3 10105F vs Z590 Tomahawk sistemde kullanmayı düşünüyorum. Kullanan var mı, düşünceleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tavsiye etmiyorum. Optane sahip bir laptop almıştık. Genel olarak geçişlerde ve kullanışta HDD'nin ağırlığını hissediyorsun. Eski ve tutmamış bir teknoloji olarak kaldı benim gözümde. Optane yerine m2 SSD taktım ve kullandıkça Optane'nin ne kadar gereksiz bir teknoloji olduğunu fark ettim. Cihazda performans istiyorsan SSD şart diye düşünüyorum.

Ben tavsiye etmiyorum. Optane sahip bir laptop almıştık. Genel olarak geçişlerde ve kullanışta HDD'nin ağırlığını hissediyorsun. Eski ve tutmamış bir teknoloji olarak kaldı benim gözümde. Optane yerine M.2 SSD taktım ve kullandıkça Optane'nin ne kadar gereksiz bir teknoloji olduğunu fark ettim. Cihazda performans istiyorsan SSD şart diye düşünüyorum.

240GB SS alsam 450TL-500TL ki CoD MW2019 kursam dolacak yer Optane direk 1TB HDD'yi hızlandırdığı için mantıklı geldi bana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı