Intel Optane nedir?

Pc2000

Centipat
Arkadaşlar Intel Optane nedir? Birkaç yazı okudum ama anladıklarimi soyluyecegim. Intel Optane HDD hızlandırıci mi yani? Ben bunu anladım. Cevaplarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, aslında ben de bunu merak ediyorum. Konu açmayı bile düşünmüştüm. Galiba RAM vazifesi de görüyor. Bir yazı okumuştum. RAM'ler tarih olabilir diye. Takipteyim.

Yanlış hatırlamıyorsam bunu taktığınız zaman sık kullandığınız dosyalar burada bir önbellek gibi tutuluyor. Yani SSHD gibi Hybrit bir teknoloji. Yavaş depolamanızdan hızlı depolamanıza sık kullanılanları alıyordu. Sonradan SSD modellerini piyasaya sürdüler sanırım.

Eğer yanlış bilmiyorsam (lütfen hatam var ise düzeltin) HDD hızlandırıcı tarzı bir şey PC ilk açılırken hızlı açılmasını sağlayan ve Windows içerisinde dolaşırken daha hızlı bir şekilde dolaşmanı sağlayan bir teknoloji. Genel olarak sadece tek depolama girişi olan laptoplarda kullanılıyor ve bu da laptopun içerisinde HDD kullanıp hem fiyatı düşürüyor hem de hızlı bir şekilde PC'nizi kullanıyorsunuz.

Hocam, aslında bir nevi RAM olarak çalışıyormuş. Fakat HDD ile RAM arasındaki iletişimi hızlandırma görevi görüyormuş. Bir konu buldum. @Recep Baltaş hocam, SSD olan sistemde gereksiz olduğunu ve fiyasko olduğunu söylüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı