Intel Pentium 4 İşlemciye 64 bit işletim sistemi kurmak

KaptanBey

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Gemi Kaptanı
Selamlar. Intel Pentium 4 1.7GHz olan eski bir işlemci var elimde. 32&64 bit bulunan Win8 CD'si ile format atmaya çalıştığımda "attempting to load a 64-bit application however this cpu is not compatible with 64-bit mode" hatası alıyorum. ISO dosyası sadece 32 bit olacak şekilde mi indirmeliyim?
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bilgisayarın sistem özelliklerine girip o işlemcinin x64 tabanlı işlemci olup olmadığına bakmalısın.

Bilgisayara giriş yapamıyorum. Anakartımda sata girişi yok. IDE HDD takınca format atmam gerekiyor. Şuanda telefondan 32 bit win7 indiriyorum.
@SaruhanS

Bilgisayara giriş yapamıyorum. Anakartımda sata girişi yok. IDE HDD takınca format atmam gerekiyor. Şuanda telefondan 32 bit win7 indiriyorum.
@SaruhanS
Senin söylediğin işlemciyi araştırdım ve x64 tabanlı işlemci olmadığını fark ettim bu yüzden 64 bit işletim sistemi kurman performanslı olmaz. Windows 8 32 bit işletim sistemi kurabilirsin.

Eski işlemci olduğu için Windows 8 kurmayı düşünmüyorum. Elimde 64 ve 32 bit'i bir arada bulunduran CD yi açmıyor, belirttiğim hatayı veriyor. Bir yolu yokmu bunun? @SaruhanS

Hata mesajını çevirdiğimde işlemcinin 64 bit desteğinin bulunmadığı yazıyor. CD 32 ve 64 bit'i bir arada bulundurduğu için 64 bit olarak algılayıp işlemciden dolayı hata veriyor. Windows 7 deneyip tekrar bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…