Intel Pentium 4 İşlemciye 64 bit işletim sistemi kurmak

KaptanBey

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Gemi Kaptanı
Selamlar. Intel Pentium 4 1.7GHz olan eski bir işlemci var elimde. 32&64 bit bulunan Win8 CD'si ile format atmaya çalıştığımda "attempting to load a 64-bit application however this cpu is not compatible with 64-bit mode" hatası alıyorum. ISO dosyası sadece 32 bit olacak şekilde mi indirmeliyim?
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bilgisayara giriş yapamıyorum. Anakartımda sata girişi yok. IDE HDD takınca format atmam gerekiyor. Şuanda telefondan 32 bit win7 indiriyorum.
@SaruhanS

Bilgisayara giriş yapamıyorum. Anakartımda sata girişi yok. IDE HDD takınca format atmam gerekiyor. Şuanda telefondan 32 bit win7 indiriyorum.
@SaruhanS
Senin söylediğin işlemciyi araştırdım ve x64 tabanlı işlemci olmadığını fark ettim bu yüzden 64 bit işletim sistemi kurman performanslı olmaz. Windows 8 32 bit işletim sistemi kurabilirsin.

Eski işlemci olduğu için Windows 8 kurmayı düşünmüyorum. Elimde 64 ve 32 bit'i bir arada bulunduran CD yi açmıyor, belirttiğim hatayı veriyor. Bir yolu yokmu bunun? @SaruhanS

Hata mesajını çevirdiğimde işlemcinin 64 bit desteğinin bulunmadığı yazıyor. CD 32 ve 64 bit'i bir arada bulundurduğu için 64 bit olarak algılayıp işlemciden dolayı hata veriyor. Windows 7 deneyip tekrar bak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı