İntel Pentium 4 Sistemime İşletim Sistemi Önerisi

Ağa Elbistanli

Hectopat
Selamunaleykum arkdaşlar,
benim kullanmadığım 14 yıllık bir bilgisayarım var. Çok eski. Bir bilgisayar lazımdı bende bizim bilgisayar olur dedim ama bir sıkıntımız var. Sıkıntımı sizinle paylaşmak istedim.

Bilgisayarda Windows XP yüklü ama Microsoft Xp'yi 8 Nisan 2014 tarihinde sonlandıracakmış diye duydum. Bende Windwos 7'ye geçmek istiyorum işte sistem gereksinimleri :

• İntel Pentium 4 2.00 GHZ işlemci
  • 512 Mb RAM
  • 60 Gb harddisk
  • 256MB Nvidia Geforce ekran kartı

Arkadaşlar sizce hangi Windows 7 sürümünü yüklersem bilgisayarım kasmaz ? Şimdiden cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram kesinlikle sorun çıkartacaktır. Windows 7 en düşük 4 gb istiyor. Eğer imkanınız varsa sistem tavsiyelerinden bir sistem toplamanızı öneririm.

Yanlış. Windows 7 sistem gereksinimleri :

"Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

• 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci
  • 1 gigabayt (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit)
  • 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
  • WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı".

Benim aklıma fikirlenizden biri yattı arkadaşlar. RAM ile harddiski değiştireceğim. En az 2 Gb RAM 60 Gb harddisk takarsam Windows 7 kaldırır mı ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı