Intel Pentium Dual Core E6600 sistem için Linux Sürüm Tavsiyesi

Makaleler
51
Selamlar dostlar. Adobe programları desteklenmediği için Linux'a geçmek istemiyordum. Freelancer olma işi yattı, bende Creative Cloud aboneliğimi sattım. Artık Linux'a geçmemem için bir sebep yok. Sistemim aşağıdaki gibi. Sistemimi yormayacak bir sürüm, dağıtım her neyse ondan arıyorum. Teşekkürler. :)

Merak ettiklerim:
1- Bildiğim kadarıyla Minecraft Linux'ta çalışıyor ama yine de bir sorayım dedim, sıkıntısız Minecraft oynayabilir miyim?
2-Steam'daki oyunları oynayabilir miyim? Örneğin. Among Us?
3- Debian gibi terimler duydum daha önce, ne anlama geliyor?
4- Sony Vegas programlarını kullanabilir miyim?

Sistemim:
  • Intel Pentium Dual Core E6600 3.06GHz.
  • 2 GB 1333MHz RAM.
  • ATI Radeon HD4300/4500.
  • Samsung 320GB 7200RPM HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steamdeki çoğu oyun Proton ile rahatça çalışıyor hatta bazıları Windows'dakinden daha iyi çalışıyor. Protonu kurmak oldukça basit. Steam ayarlarından bulabilirsin. Minecraft'ı da sıkıntısız oynarsın. Hızlı ve rahat bir dağıtım istiyorsan Linux Mint kullanabilirsin.

1-2 ) Minecraft java desteği altında, Among Us, Steam ile Proton(Wine) desteği altında oynanabilir.

3) Linux bir çekirdektir ve bu çekirdeğin üzerine birçok dağıtım kurulmuştur. Debian da bağımsız (en temelden kurulan) bir dağıtımdır.

4) Sony Vegas kullanamazsınız diye biliyorum, eğer kullanabilecek olsanız bile 2GB RAM ile sıkıntı çıkartacaktır.

1-2 ) Minecraft java desteği altında, Among Us, Steam ile Proton(Wine) desteği altında oynanabilir.

3) Linux bir çekirdektir ve bu çekirdeğin üzerine birçok dağıtım kurulmuştur. Debian da bağımsız (en temelden kurulan) bir dağıtımdır.

4) Sony Vegas kullanamazsınız diye biliyorum, eğer kullanabilecek olsanız bile 2GB RAM ile sıkıntı çıkartacaktır.
Şuan rahat rahat kullanabiliyorum, RAM sıkıntı çıkartmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı