Intel Pentium Dual Core E6700 Ekran Karti

iCyrex

Megapat
Merhaba arkadaslar.
Başlıkta belirttiğim gibi bir işlemcim var.
Almak istedigim ekran kartı
Asus amd radeon r7 250 O.
Arkadaşlar bu işlemci bu karta darboğaz yaparmı ? Yoksa r7 240 a mı ineyim ?
Ve ayriyetten bir sorum daha var 250w bir psu var yetermi ? Lütfen cevaplayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaslar.
Başlıkta belirttiğim gibi bir işlemcim var.
Almak istedigim ekran kartı
Asus amd radeon r7 250 O.
Arkadaşlar bu işlemci bu karta darboğaz yaparmı ? Yoksa r7 240 a mı ineyim ?
Ve ayriyetten bir sorum daha var 250w bir psu var yetermi ? Lütfen cevaplayın.

İşlemcim: E5400
Ekran kartım: MSI R7 240
300W PSU var. Ekran kartını taktım. 1 hafta kullandım ya kullanmadım PSU yetmiyor. Oyundayken resetliyor. Hatta Google'da iken bile resetliyor. (Şuan onboard ekran kartını kullanıyorum sıkıntı olmasın diye resetleme bilgisayara zarar verebiliyormuş.) Bazı arkadaşlar PSU değiştir dediğinde yeter nolacak demiştim, hatta PSU yetsin diye R7 240 aldım.Max TPD 35W galiba. Ek güç kablosu gerektirmiyor yani max 75W güç harcayabilir. R7 250' de aynı bildiğim kadarıyla. PSU'nun kaç W olduğundan çok 12V kanalına ne verdiği önemliymiş. Benimki 12v kanalına 15A veriyor yazıyor. Hesaplamalara göre yetmesi lazım ama yetmiyor. Hem eski olduğu için hemde CASPER marka. Sizin PSU 12V kanalına kaç amper veriyor bilmiyorum ama bence değiştirmek gerekir. Tedbirli olmak lazım. Hatta dün sigorta yanmış. PSU'nun bunda etkisi var mı bilmiyorum ama tedbirli olmak lazım, eğer bütceniz var ise bence değiştirinin PSU'yu.

Darboğaz kısmına gelecek olursak, çok bilgili değilim ama bence yapmaz gibi geliyor. Benim sistemimde sanki birazcık varmış gibi geliyor bana ama sizin sistemde sorun olacağını sanmıyorum. Tek sıkıntı PSU bence.
Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın diğer arkadaşlarda yazarsa daha iyi olabilir. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı