İntel Pentium E5200 OC nasıl yapılır?

Zyrox

Hectopat
Daha fazla  
İntel pentium E5200
2GB RAM
ATI Radeon 2600pro HD 512 MB 128 bit

Bilgisayarım böyle, 2GB RAM daha ekleyeceğim, OC edebilir miyim? Edilerse nasıl yapılacak yardım eder misinz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdım, E5200'ün overclock edilebilen işlemci olduğu yazıyor. Denemelerde bulunanlarda varmış. Overclock için OC potansiyeli iyi bir anakart ve ucuz bir soğutucu lazım. Nasıl OC edebileceğini videolarla öğrenebilirsin.

E5200 işlemci overclock edilebiliyor. 2.5 ghz hızı rahat bir şekilde 4ghz'e çekebilirsin ama yakma ihtimali büyük bu tarz işlemcilerde :) ama internette 20-30 liraya aynı işlemciden çok rahat bulabilirsin deneme yanılma yoluyla stabil değerlere ulaşabilirsin

OC yaparken Anakart ve İşlemci potansiyeli çok önemlidir. Anakartın faz sayısı, yonga seti çok önemlidir. Ancak bilgisayarında OC yapmayı gerektirecek bir durum görmüyorum. HD 2600 bulunan bir bilgisayara OC yapmaya gerek yok, Ekran Kartı fazla güçlü ise işlemci yetişemediğinden OC işlemine başvurulur genellikle. Bu bilgisayara yapılacak en mantıklı işlem sistemin yeniden sistem toplanması olur.

Senin yaşadığının yoldan 3 ay önce bende geçtim. Ben E5200 kullanıyordum. R7 240 Ekran Kartı aldım adam akıllı performans alamadım. OC yaptım işlemcimi 4.2 GHz' ye çıktım. Ama bu işler çok çileli işler. Biraz bütçe ile sana adam akıllı bir sistem toplayalım, hiç eski sistem ile uğraşma. (y)

Param olsa kardeşim acımıycam alacam ama yok olmadığı için az bütçeyle bişiler yapmaya çalışıyorum. bi önerin varsa söyle lütfen dostum.

bu arada Anakart AdıGigabyte GA-G31M-ES2L v1

Dostum OC işi hakkında sana yardım edemem, bu işler riskli işler. Bir sorun olur ise bütün sistemini kaybedebilirsin. Sen en iyisi Core 2 Quad işlemci al.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı