Intel Pentium E6600 sisteme OS X

Katılım
24 Şubat 2014
Mesajlar
495
Makaleler
10
Çözümler
1
Yer
İstanbul Avrupa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Frontend Developer
Donanımsal konularda pek bilgili değilim. Daha öncelerde iATKOS S, S2, S3 ve L sürümlerini denemiştim fakat kurulumun boot ekranındaki Apple simgesinde (alttaki dönen ikon bile gelmeden) kalmıştım. Ancak Virtual box programında sanal olarak Leopard ve Snow Leopard sürümlerini kullanabilmiştim tabiki bu pek tatmin edici olmuyor. Bilgisayarımın donanım bilgileri aşağıda bulunmakta bu sisteme OS X kurabilirmiyim kurabilirsem hangi sürümü nasıl kurabilirim?

Kurulum hakkında daha önceden az çok bilgim bulunmakta.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


  • Casper marka Desktop PC
  • İşlemci: Intel Pentium E6600 @ 3.06GHz Wolfdale 45nm Teknoloji
  • RAM: 2,00GB Tek-Kanal DDR3 @ 400MHz
  • Anakart: FOXCONN G41MXE/G41MXE-K
  • Grafik (Ekran) Kartı: ATI Radeon HD 4300/4500 Series 1GB
  • HD: 350GB Samsung SATA
  • LAN: Realtek RTL8168D/8111D
  • Audio: ALC662
  • DVD-ROM: TSSTcorp CDDVDW SH-S223C ATA Device
 
Son düzenleme:
Kurulumu yaptım Windowsu ve dosyalarımı kaybetmeme neden oldu ama sorun bu değil kurulumdan sonra sistem açıldı ancak ekran kartını ve etherneti tanımadı. Ethernet olmadığı içinde hiçbiriey yapamıyorum, şimdi ne yapmalıyım?

Edit: Ethernet'i hallettim ekran kartı için geniş çaplı bir arama yaptım saatlerce ancak çalıştıramadım, bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Biri yardmcı olabilir mi artık iki gündür uğraşıyorum, ses kartı, ethernet kartı vs. herşey hazır bitek ekran kartı kaldı. PC basık basık (1440x900 olması gerekirken 1280x1024 çözünürlükte) bana bakıyor çoğu efekt kasıyor, sinirlerim bozuluyor. Yok mudur bunun bir çözümü, bir çok kext denedim ancak hiçbiri olumlu bir sonuç vermedi, çalıştırırsın demiştiniz nasıl olucak yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bootloader Clover ve ne yazıkki VGA ancak VGA ile pek ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü sistem erkan kartını tanımamış. Ekran 5 MB tarzı bir şekilde görüyor ancak hdmi ile başka bir ekrana geçici olarak bağlayabilmem mümkün. O şekilde olursa bu kez ekran değişimi vs deneyebilirim.

Bu arada yeni aklıma geldi bilgisayarımda onboard olarak Intel GMA 4500 Ekran kartı bulunmakta. O uyumlu ise onun üzerinden kurulum yapıp onu da kullanabilirim ancak öncelikli olan harici olan Ati Radeon 4550 ekran kartım yapılabiliyorsa onu yapayım. Yapılmıyorsa onboard olanı da kullanabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4550 Lion ile uyumlu diye okudum bi kaç yerde, hatta biryerde "4550 works perfect with 10.6 and 10.7" diye okudum, ancak iATKOS L de kuruluma bile geçememiştim gri ekranda apple logosu ile kalmıştı L2 yi denemelimiyim?

iATKOS L2 denedim ama kuruluma geçerken "FakeSMCDevice: succesfully initalized" de kaldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz geç dönüş oldu ama şu ekran kartı uyumlumdur mavericks ile? GT420 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Nvidia Ekran Kartı

Ya da bu fiyat civarlarında siz ne önerirsiniz birde şöyle bi durum var sırf mavericks için almıyorum ekran kartını ben aynı zamandada windows üzerinden oyun da oynayacağım bu nedenle çok yüksek bişey olmasına gerek yok ama oyunda oynatsın.
Kısa süre içinde alacağım(hatta yarın) o yüzden hızlı bir geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Çok acil cevaba ihtiyacım var yarın almaya gidicem çünkü, elimde patlasın istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı