Arkadaşlar merhaba... Dün kullandığım bilgisayarda sıkıntı çıkınca eski bilgisayara bir bakayım dedim sonra açılmayınca biraz uğraştım ekran kartı bozulmuş. Şu anda Onboard olarak çalışıyor. Dedim biraz nostalji yapıp şu bilgisayarı bir dirilteyim.
CPU: Intel Pentium E6660 3,06 GHz
RAM: 2 GB 1333MHz DDR3 (Ek olarak RAM alabilirim sıkıntı değil )
Anakart: Pegatron IPM41-D3 (Pegatron LGA775 pin)
PSU: Söylemesem daha iyi O yüzden kesinlikle PSU değiştireceğim.
(Bozulan GPU: ATI Radeon HD4550)
• Anakartı değiştirmek istemiyorum onu da değiştirirsem önüne geçemem RX580'e kadar gider bu O yüzden biraz da hem düşük bütçeli sistem toplayanlara tavsiye hem de biraz nostalji olsun.
• Aliexpress vs. sitelerden (ikinci el de olabilir) CPU'da alabilirim zaten LGA775 pin için işlemciler hem çok ucuz hem de CPU'mun bir işe yaramaz olduğunu biliyorum
• Bütçeyi abartmayalım lütfen. Sonuçta mining yapmayacağız
• GTA 5 (1080p-LOW ayarlarda da olabilir), CS:GO kaldırsa bana yeter zaman buldukça onları oynuyorum zaten.
• Ekte CPU-Z sonuçlarını görebilirsiniz.
Hocam her sene teknoloji geliştiği için kartın içindeki mühendisliğin dahi performansı arttırdığının farkındayım. Fakat GT1030 (2GB 64Bit) almak yerine HD7850 (2GB 256Bit) almak daha mantıklı değil midir ?
Hocam her sene teknoloji geliştiği için kartın içindeki mühendisliğin dahi performansı arttırdığının farkındayım. Fakat GT1030 (2GB 64Bit) almak yerine HD7850 (2GB 256Bit) almak daha mantıklı değil midir ?
Videoda dar boğaz var fakat kart RX480
Hocam yanlış anlamayın bu kadar diretmemin nedeni zaten ikinci el alacağım için fiyatları neredeyse aynı o yüzden böyleyim
Bir de böyle bir şey buldum bakabilir misiniz ? XEON X5460 - HD 7850 GTA 5 (Ultra) Testi! Çok Şaşıracaksınız!