Intel Pentium G3420 GTX 760 oyun performansı nasıl olur?

Mustafa SALINAN

Hectopat
Arkadaşlar halihazırda.
Intel Pentium G3420 işlemci.
6 GB RAM.
GT 440 ekran kartı.
120GB SSD+500GB hard disk var.
600W PSU alacağım.
Şimdi ben bu sisteme işlemci değiştirmeden GTX 760 alsam 1500TL'ye (yaşadığım şehirde bu bütceye daha performanslı kart yok 2. piyasasında) taksam 1440x900 75Hz çözünürlükte oyun oynarken çok sınkıntı çeker miyim? PUBG battlegrounds, GTA V, PUBG Mobile, CS:GO vb. oyunlar oynayacağım işlemci yükseltmek için para yok 1kya R7 240 satıyorlar burada en makul kart şu an bu GT 1030'la 1100TL GTA V de 40FPS'ye yakın fark vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum iyi günler öncelikle kullandığın işlemci maalesef ki miladını çoktan doldurmuş. Vaktinde bende senin gibi 4. nesil bir sistem topladım ve işlemcisi kötüydü. Ben de Letgo'dan baktım ve i7 4790 1000TL civarında satılıyordu. Sonra aklıma bir şey geldi ve dedim ki kendi kendime: Acaba 775 pin anakartlarda olduğu gibi 1150 pin anakartlarda da Xeon işlemciler var mı? Cevap evet. 4.nesil anakartlar 'Xeon E3 XXXX V3' etiketli işlemcileri destekliyorlar. Ama dikkat etmen gereken tek bir şey var o da anakart üreticisinin sayfasından bunu kontrol etmen. BIOS Update yapman gerekebilir. Ve sana şöyle söyleyeyim tam 500 TL'ye i7 4790 ile aynı performansı veren Xeon E3 1271 V3 işlemcisini aldım.

Ekran kartı konusunda ise aynı fiyata GTX 1050 Ti bulabilirsen onu alman. Nedeni ise GTX 760 fazla güç tüketimine sahip ve daha eski bir teknolojiye sahip. GTX 1050 Ti ise hem daha az güç tüketiyor hem de 760'a göre daha yeni bir teknolojiye sahip. Hem de güç kaynağı almana gerek kalmamış olur böylece.

Dostum iyi günler öncelikle kullandığın işlemci maalesef ki miladını çoktan doldurmuş. Vaktinde bende senin gibi 4. nesil bir sistem topladım ve işlemcisi kötüydü. Ben de Letgo'dan baktım ve i7 4790 1000TL civarında satılıyordu. Sonra aklıma bir şey geldi ve dedim ki kendi kendime: Acaba 775 pin anakartlarda olduğu gibi 1150 pin anakartlarda da Xeon işlemciler var mı? Cevap evet. 4.nesil anakartlar 'Xeon E3 XXXX V3' etiketli işlemcileri destekliyorlar. Ama dikkat etmen gereken tek bir şey var o da anakart üreticisinin sayfasından bunu kontrol etmen. BIOS Update yapman gerekebilir. Ve sana şöyle söyleyeyim tam 500 TL'ye i7 4790 ile aynı performansı veren Xeon E3 1271 V3 işlemcisini aldım.

Ekran kartı konusunda ise aynı fiyata GTX 1050 Ti bulabilirsen onu alman. Nedeni ise GTX 760 fazla güç tüketimine sahip ve daha eski bir teknolojiye sahip. GTX 1050 Ti ise hem daha az güç tüketiyor hem de 760'a göre daha yeni bir teknolojiye sahip. Hem de güç kaynağı almana gerek kalmamış olur böylece.
Zamanımda bütçem yetmediği için Xeon X5470 işlemcisini aldım, O.C yapmaya uygun bir anakart aldım Xeon işlemcilerde grafik birimi olmadığı için HD5450 aldım taktım. Windows 10 kuramadığım için anakartıma modlu bios kurdum şu an açamayacağım oyunları low ayarlar olsada açıyorum ekran kartını yenilersem bir sorun kalmayacak.

Uzun lafın kısası Xeon işlemciler küçümsenecek işlemciler değil, GTX750 bile taksan darboğaz yapmadan rahatlıkla oyun oynatır.

Çok fazla darboğaz olur. O kart için işlemciyi en az i5-4460 ile değiştirmelisin.

Maalesef bulamadım yaşadığım şehirde piyasada şu an mecburen denk getirdiğimde alacağım artık.

Dostum iyi günler öncelikle kullandığın işlemci maalesef ki miladını çoktan doldurmuş. Vaktinde bende senin gibi 4. nesil bir sistem topladım ve işlemcisi kötüydü. Ben de Letgo'dan baktım ve i7 4790 1000TL civarında satılıyordu. Sonra aklıma bir şey geldi ve dedim ki kendi kendime: Acaba 775 pin anakartlarda olduğu gibi 1150 pin anakartlarda da Xeon işlemciler var mı? Cevap evet. 4.nesil anakartlar 'Xeon E3 XXXX v3' etiketli işlemcileri destekliyorlar. Ama dikkat etmen gereken tek bir şey var o da anakart üreticisinin sayfasından bunu kontrol etmen. BIOS Update yapman gerekebilir. Ve sana şöyle söyleyeyim tam 500 TL'ye i7 4790 ile aynı performansı veren Xeon E3 1271 V3 işlemcisini aldım.

Evet keşke olsaydı yok maalesef GTX 1050 Ti'ları 3K üstü satıyorlar burada. Şu an bu bütcede alabileceğim 2 kart var ya 1100 TL'ye GT 1030, ya da 1500TL'ye GTX 760.

Maalesef bulamadım yaşadığım şehirde piyasada şu an mecburen denk getirdiğimde alacağım artık.

Evet keşke olsaydı yok maalesef GTX 1050 Ti'ları 3K üstü satıyorlar burada. Şu an bu bütcede alabileceğim 2 kart var ya 1100 TL'ye GT 1030, ya da 1500TL'ye GTX 760.

i3-4160, 4170 bulabilirsen yine idare eder bir süre.

Zaten şu an kartı aldımmı 0'ı göreceğim bakalım elime para geçerse işlemci ayarlamaya çalışacağım i5 4670i 670e satıyorlar bir de 800e i7 4790 var. Alınır mı bu fiyatlara bu işlemciler sizce.

i7-4790 için 800 TL iyi bir fiyat ama 4670 için çok fazla istiyorlar, en fazla 400 TL verilir çünkü 4/4 bir işlemci.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı