Intel Pentium G4560 ile GTX1050 Ti Uyumlu mu?

Oyuna göre %5-10 darboğaz yaşanabilir. Bu gözardı edilebilir. Bana kalırsa geleceğe yatırım olması amacıyla en azından Ryzen 1200 işlemci alınmalıdır. 150TL gözden cıkartarak sistemin daha uzun ömürlü olması sağlanabilir.

X4 950 aynı zamanda 3.8 GHZ ve 4 çekirdek olduğu için darboğaz yapma ihtimali daha azdır.

Bahsettiğiniz işlemci 4 çekirdek olsada tekli çekirdek performansı acınacak seviyededir. AMD Ryzen öncesi işlemcilerinde bu sorunu çözememişti. Ayrıca bahsettiğiniz işlemci 28nm olduğundan dolayı ısınma gibi sorunlarda yaşayacaktır. Buda o yüksek frekansını düşürüp performans kaybı yaşatacak. Bence alınması gereken en son işlemcidir.

Oyuna göre %5-10 darboğaz yaşanabilir. Bu gözardı edilebilir. Bana kalırsa geleceğe yatırım olması amacıyla en azından Ryzen 1200 işlemci alınmalıdır. 150TL gözden cıkartarak sistemin daha uzun ömürlü olması sağlanabilir.

Bahsettiğiniz işlemci 4 çekirdek olsada tekli çekirdek performansı acınacak seviyededir. AMD Ryzen öncesi işlemcilerinde bu sorunu çözememişti. Ayrıca bahsettiğiniz işlemci 28nm olduğundan dolayı ısınma gibi sorunlarda yaşayacaktır. Buda o yüksek frekansını düşürüp performans kaybı yaşatacak. Bence alınması gereken en son işlemcidir.
Çok doğru söyledin ! x 950 de aynı g4560 gibi bir işlemci araştırmalarım o sonuca çıkarıyor.

Çok doğru söyledin ! x 950 de aynı g4560 gibi bir işlemci araştırmalarım o sonuca çıkarıyor.

Yaklaşık 6 ay önce G4560 250TL gibi fiyatlardan satılıyorken almak çok daha mantıklıydı. Üstüne biraz daha eklenerek gerçek 4 Çekirdek bir Ryzen R3 1200 almak geleceğe yatırım olacaktır. Bütçe çok yetersizse G4600 alınabilir.

Arkadaşlar o zaman siz bana tavsiyede bulunun! 1800 TL 'yi geçmiyecek bir sistem önerirmisiniz ? Elimde eski bilgisayarımdan kalan parçalarda var, bunlar ; 1. Toshiba P300 1TB 7200Rpm SATA 3.5'' HardDisk HDWD110EZSTA. 2. High Power 400W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı (HPE-400BR-A12S). 3. Kasa var. Bunlar elimde bulunan parçalar arkadaşlar. Buna göre HDD'siz, PSU'suz ve kasasız bir sistem önerirmisiniz lütfen!

Ancak R3 1200 500 lira civarıyken X4 950 250 lira. O yüzden şu an minimal masrafla sistem kurup ileride yükseltmeye daha elverişli.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı