Intel Pentium-UEFI Desteği Olmayan Sisteme Uyumlu Mac Sürümü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Revolver

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar, konuya girmeden önce sizlerle sistem özelliklerimi paylaşmak istiyorum. Sistem özelliklerim şu şekildedir;
  • Windows 8.1 64 bit işletim sistemi
  • İntel Pentium (R) Dual Core CPU E6700 3.20GHz
  • 4GB Ram
  • ATI Radeon HD 4600 Series
  • 500GB Harddisk
Bu sistemin üzerine Mac kurmak istiyorum ve sistem UEFI desteklemiyor. Hangi Mac sürümünü kullanmalıyım ve tek bir sabit diskim var 250GB-250GB bölünmüş durumda, ilkinde Windows kurulu, ikincisine Mac kurmak istiyorum. Büyük ihtimalle anakart modelimi merak ediceksiniz sanallaştırma teknolojisini desteklese de eski bir anakartım var ( Foxconn G41MXE(-K) ). Elimdeki imkanlar bunlar, böyle bir sistemde iki işletim sistemini bir arada çalıştırabilmem mümkün mü acaba ve mümkünse hangi Mac sürümünü kullanmam gerektiğini söylerseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler :)

Yosemite deneyebilirsin. Aşağıdaki linkte gerekli dosyalar ve rehberler mevcut.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/beta-os-x-10-10-3-raw-ve-dmg-İmajı.185235/
Ancak sisteme eğer imkanın varsa tamamen formatlayıp ilk olarak Mac kurup ardından Windows kurmayı denemen. Eğer böyle bir şansın yoksa aşağıdaki rehberi referans alabilirsin:
Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberi - Technopat

Yosemite'yi indirdim, USB'ye başarılı bir şekilde yazdım. Sistemim AHCI desteklemediği için bir kext dosyasını "TransMac" ile USB üzerine yazmam gerekiyor. Aşağıdaki linkte bu dosya verilmiş fakat nasıl yapacağımı anlamadım verilen dosya zip uzantılı ordaki dosya ise kext nasıl değiştircem zip halindekini mi atıcam direkt yardımcı olrusanız sevinirim @montezuma :)

Mavericks IDE SATA Modu Desteği | Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Başarılı bir şekilde yaptım ve daha sonra HDD sürümü için Yosemite MRB Patch'ı da yükledim. Clover Bootloader ile sorunsuz şekilde Mac'i kurdum fakat kurulum bittikten sonra Clover'dan boot edemedim bu yüzden Recep Baltaş'ın dediği gibi Chamelon kullandım. Karşıma görselde ki ekran geliyor ve burdan ne yapmam gerekiyor hiçbir fikrim yok bunun Chamelon olduğuna bile emin değilim yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim ama burda yine bir problem...

Görüntü:

(Boyut 1 MB'den büyük olduğu için sosyalden upload edemedim, affola)

Usb den başlat ve boot başlangıcı sırasında devanlı 1 tuşuna bas bırak bu ekran değil hdd bölüntüleri karşına gelecektir. Mac i açtıktan sonra clover değil chameleon kur boot sorunu çözmüş olursun.

Maalesef bu ekran karşıma geliyor, dediğinizi yapmıştım zaten sonucunda bu ekran karşıma geldi :(

Acaba USB'de "Chameleon Bootloader" ın yüklü olmaması gibi bir durum var mı? Çünkü, "Continue" dediğimde tekrar Clover'ı açıyor.

Hatayı başta yapmışım dediğiniz gibi sizin veridiğiniz linkten beta sürümünü kullanmışım fakat UEFI desteklemediği için Chameleon desteği lazım burda olmayınca da herşeyi baştan yapmak gerekiyor, Recep Baltaş'ın bu bağlantıda paylaştığı büyük ihtimalle Beta sürümü değil bunu indiricem ama yine de teyit etmek istedim :)

OS X 10.10 Yosemite RAW İmajı | Technopat Sosyal

Sorunsuz kurabilirsin ancak diğerinde yaptığın düzenlemeyi bunda da yapmalısın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı