Intel Q6600 Quad 2.40GHz nasıl?

Bahsi geçen işlemci güçlü bir işlemci, 1080P'de GT730 veya R7 240 ile yüksek ayarlarda 15 FPS gayet normal olurdu :)
Hocam anlamadım. Şimdi işlemci güçlü derken hangisi Q6600 mü? İntel i7 4790 mı? İntel i7 4720HQ mu? Ayrıca işlemci güçlü ise daha iyi değerler alması gerekmez mi? Bahsi geçen ekran kartlarından az bir bilgiye sahip olduğum GT730 var. Onun da performansı yerlerde olan bir ekran kartı olduğunu biliyorum. Diğer R7 240 hakkında ise bir bilgim yok. Yani olayı tam kavrayamadım açıkçası🤔. Hangi bileşen performansın düşüklüğüne yol açıyor ?
O sistemi emekli ediniz.
i7 4790, 8 GB RAM, 2 GB ekran kartıyla GTA 5'te sıradan ayarlarla en yüksek 15 FPS görülebildi. Okan neye göre kime göre yorum yapıyorsun?
Hocam merak ettim ekran kartınız nedir?

İşlemci ve ekran kartını bacakların olarak düşün, ikisi aynı güçte çalışmaz ise ayakta durmakta zorlanırsın, sol bacağın ''Ekran kartı'' sağ bacağından çok daha güçlü ise sağ bacağın sol bacağına yetişemez. 2. olarak i7 4790 Q6600'den çok daha güçlüdür. Fakat GTA V için Q6600 minimum düzeyde yeterlidir. GT 730 ve R7 240 birbirine kısmi olarak denktir, 720P'de GTA V için minimum ayarlarda yeterlidir.

İşlemci ve ekran kartını bacakların olarak düşün, ikisi aynı güçte çalışmaz ise ayakta durmakta zorlanırsın, sol bacağın ''Ekran kartı'' sağ bacağından çok daha güçlü ise sağ bacağın sol bacağına yetişemez. 2. olarak i7 4790 Q6600'den çok daha güçlüdür. Fakat GTA V için Q6600 minimum düzeyde yeterlidir. GT 730 ve R7 240 birbirine kısmi olarak denktir, 720P'de GTA V için minimum ayarlarda yeterlidir.
Anladım yani ekran kartından kaybediyor.

İşlemci de yetersiz gelebilir, RAM'de yetersiz gelebilir. Suçu ikisine birden atabilmek için oyunun ikisi için de güçlü olması gerekir :)
Hocam bence burada RAM ve ekran kartı suçlu. İşlemciyi inceledim az önce ve gayet güçlü bir işlemci. Sadece biraz ısınabilir ama sorun çıkaracağını sanmam. 8 GB RAM diyor bu RAM yeterli değil diye biliyorum ki eğer çift kanal değilse daha da vahim durum. Mesela bende 12 GB 1600Mhz DDR3 RAM var ama 8 + 4 şeklinde flex çalışıyorlar. Yani her ne kadar çift kanal performansı alamasam da tek kanal performansı da değil. Aynı zamanda dediğiniz gibi ekran kartı da dediğiniz modeller yada onlara denk bir model ise bu da çok fazla etki edecektir. Sizce?

8 GB RAM günümüz için giriş seviyesi olduğu için kısmen yeterli diyebiliriz. Ekran kartı ise R7 240 gibi kartlar günümüz için çok eski ve güçsüz olarak sınıflandırılıyor. GTA V' de eski bir oyun sayıldığı için şimdiki test videolarında fazla yer verilmiyor.

O sistemi emekli ediniz.
i7 4790, 8 GB RAM, 2 GB ekran kartıyla GTA 5'te sıradan ayarlarla en yüksek 15 FPS görülebildi. Okan neye göre kime göre yorum yapıyorsun?

Benim işlemcim Intel Core 2 Duo 3GB RAM ve 1GB ekran kartım var 24 FPS alıyorum ve buna göre yarum yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı