Intel Q8200 - HD5500 sistemde ekran gidiyor

ahmetify

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar, Bilgisayarımın ekran kartı soğutucusu arıza yaptığı için yeni bir ekran kartı taktırdım önceki sistemde 512 mb paylaşımlı kötü bir kart vardı aynı. Daha sonra arıza yapınca 1 GB olan Amd radeon 5500 series bir ekran kartı taktırdım oyunlarda eskiye göre ciddi artış vardı herşey gayet güzeldi 30 olan fps oyuna göre 2 katına hatta daha fazlasına çıkmıştı.

Daha sonra bilgisayar çok dolduğundan yavaşladığından format atmaya karar verdim aynı sistemi sıfırdan kurdum aynı ekran kartı sürücüsünü vs herşeyi kurdum fakat oyunlarda fps 50 iken birden bire 1 saniye kadar fps 5-10 civarına düşüyor sonra geri yükseliyor bu böyle sürekli devam ediyor her oyunda format öncesinde denemediğim kalmadı uygulamalar ile fps yi 30 a sabitliyorum drop biraz azalıyor fakat halen bahsettiğim olay oluyor format öncesinde böyle bir problem yoktu bilgisayara sıfırdan format atıldı tekrardan işlemci macunu yenilendi bilgisayar temizlendi fakat hiçbir şekilde sorun çözülmedi bilgisayar yeterli fps yi veriyor fakat birden bire drop girip duruyor sürekli. Güç ayarlarından işlemci kullanımını kısıtlamaktan fps limitlemekten sistem temizlemeye kadar aklıma gelen herşeyi denedim bir türlü sorun çözülmedi.

Üstüne daha büyük bir sorun çıktı bilgisayara format atarken bilgisayar örneğin windows yükleniyor görüntü gidiyor montiörde sinyal yok uyarısı geliyor bilgisayar halen çalışıyor caps lock tuşuna baskıyorum açılıyor ışık geliyor kasada disk ışığı yanıp sönüyor yani bilgisayar arkada çalışıyor. Bundan da şu şekilde emin oldum bilgisayarı bir şekilde görüntü gitsede formatlamayı başardım bilgisayar açılırken görüntü gidiyor windowsu başlatma sesi vs. geliyor veya açıldıktan sonra alt+f4 enter yapınca bilgisayar kapanıyor yani bilgisayar arkada çalışıyor. Bilgisayarı açıp 10 saniye sonra görüntü gidiyor, bu sorunda şöyle çözüldü kısmen ekran kartı sürücüsünü güncelleyince bu ekran gitme sorunu ortadan kalkıyor fakat ben bilgisayarı formatlamak istersem görüntü gidiyor veya en basitinden BİOS a girdiğimde 10 saniye sonra görüntü tekrar gidiyor (biosu girme sebebim acaba güncellersem bu ekran kartı ve fps sorunu düzelir mi diye düşündüm fakat ekran gidince risk alamadım yapmadım.) bu üç sorunu bir türlü çözemedim çok uzun oldu biliyorum ve şu şekilde özetliyorum;

Bu FPS sorunu neden kaynaklanıyor, nasıl çözerim ?

Ekran gitme sorununun sebebi nedir nasıl, çözerim ?

BİOS güncellemesi bu sorunları çözer mi ?

Sistem bilgilerimi paylaştım;

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    12,3 KB · Görüntüleme: 31
  • 2.PNG
    2.PNG
    15,3 KB · Görüntüleme: 39

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri