Intel Q9450 ile R7 240 sistemi için 300 watt PSU yeterli midir?

ugur41oztrk

Yoctopat
Daha fazla  
Bende Beko'dan almistim masaüstü PC 2010 yilinda.g41mxe/g41mxe-k anakart var. Kendim lisedeyken almistim bu zamana kadar getirdi. İsmailpc hastanesi diye birinin videolarından BIOS yuklemistim 2021 model falan yaziyor. Velhasil 5 yaşında kızım var birkac sene daha çocuğu oyalasin diye en makul masrafi edip kullanima gecirecegim.
4+4 GB RAM aldim henuz gelmedi. Uzerinde Kingston 2 GB RAM vardi ayni rakamlari olan 4 GB olanlardan iki tane aldim. Sonra Q9450 islemci aldim. Bir de ekran karti olarak R7 240 alacagim 1800 TL civarina buldum Hepsiburada'ya da Trendyol'da falan. Yalniz PSU aldigimdan beri ayni 300W yaziyor fotoğrafını ekleyecegim. Soruma gelirsek bu idare eder mi? 😁

Eki Görüntüle 2620383

RAM'leri çiftini 400 TL'den buldum.
İslemciyide 400 TL'ye buldum.
Ekran karti alisveris sitelerinde iste 1500-2000 TL arasinda var. Bir sürü bir şey birini alirim herhalde. Toplam. Masrafim aşağı yukarı 3000 TL olacak ihtiyacimi karsilar mi? Online oyunlarla pek isimiz olmaz genelde PC'ye yukleyip oynar birkac sene sonra da ihtiyaclari artacagi icin yeni PC'ye geceriz diye düşünüyorum. Ama hiç olmazsa 2-3 sene bizi idare eder mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

IMG_20251211_163701.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Beko'dan almistim masaüstü PC 2010 yilinda.g41mxe/g41mxe-k anakart var. Kendim lisedeyken almistim bu zamana kadar getirdi. İsmailpc hastanesi diye birinin videolarından BIOS yuklemistim 2021 model falan yaziyor. Velhasil 5 yaşında kızım var birkac sene daha çocuğu oyalasin diye en makul masrafi edip kullanima gecirecegim. 4+4 GB RAM aldim henuz gelmedi. Uzerinde Kingston 2 GB RAM vardi ayni rakamlari olan 4 GB olanlardan iki tane aldim. Sonra Q9450 islemci aldim. Bir de ekran karti olarak R7 240 alacagim 1800 TL civarina buldum Hepsiburada'ya da Trendyol'da falan. Yalniz PSU aldigimdan beri ayni 300W yaziyor fotoğrafını ekleyecegim. Soruma gelirsek bu idare eder mi? 😁

Eki Görüntüle 2620383

Ekran karti alisveris sitelerinde iste 1500-2000 TL arasinda var bir sürü bir şey birini alirim herhalde. Toplam. Masrafim aşağı yukarı 3000 TL olacak ihtiyacimi karsilarmi Online oyunlarla pek isimiz olmaz genelde PC'ye yukleyip oynar birkac sene sonra da ihtiyaclari artacagi icin yeni PC'ye geceriz diye düşünüyorum ama hiç olmazsa 2-3 sene bizi idare eder mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam sizin için 12v kanalından gelen güç önemli olmalı yani 252W R7 240 olur mu? Belki, işlemci ve ekran kartının gücüne bakılmalı. Bakıp dönüş yaparım.

Hocam sizin için 12v kanalından gelen güç önemli olmalı yani 252W R7 240 olur mu? Belki, işlemci ve ekran kartının gücüne bakılmalı. Bakıp dönüş yaparım.

Teşekkürler ben pek anlamıyorum bu islerden yardımcı olursaniz iyi olur. Şu anda sipariş etmedigim tek şey ekran karti iste uzerinde ati Radeon hd4300/4500 512 MB varmis bu arada.

Hocam PSU kısmında sıkıntı yok ama sistem çok darboğaz olur önerim bütçeniz varsa anakart, işlemci ve RAM almanız. Önerim.
  • Gigabyte A520M k V2
  • Ryzen 3 3200G (APU daha ucuza gelir)
  • DDR4 3000 MHz üstü.
Bunlar takriben 7-8k ya patlar Intel Core2 Quad'dan iyidir bir de SSD alırsanız kafanız rahat eder.

Bütçe fazla ayiramayacagim maalesef şu anda. 3000-3500 TL civari bir bütçem var. Minimum işimi gören şeylere yonelmeliyim RAM 8 GB, islemci Q9450 aldim. PSU yetiyorsa bir de sorun yasamayacagin ekran karti alayim ucuz yollu yeterli sumdilik. Verdigim bilgilere istinaden öneriniz var mı baska?

Hocam baktığım ve de bildiğim kadarıyla olabilecek en iyisi GTX 750/750ti olur, ama ben yine de bir bakayım alternatiflere.

Bir de GTX 1050 darboğaz yapmıyor.

Son düzenleme:
Bende Beko'dan almistim masaüstü PC 2010 yilinda.g41mxe/g41mxe-k anakart var. Kendim lisedeyken almistim bu zamana kadar getirdi. İsmailpc hastanesi diye birinin videolarından BIOS yuklemistim 2021 model falan yaziyor. Velhasil 5 yaşında kızım var birkac sene daha çocuğu oyalasin diye en makul masrafi edip kullanima gecirecegim.
4+4 GB RAM aldim henuz gelmedi. Uzerinde Kingston 2 GB RAM vardi ayni rakamlari olan 4 GB olanlardan iki tane aldim. Sonra Q9450 islemci aldim. Bir de ekran karti olarak R7 240 alacagim 1800 TL civarina buldum Hepsiburada'ya da Trendyol'da falan. Yalniz PSU aldigimdan beri ayni 300W yaziyor fotoğrafını ekleyecegim. Soruma gelirsek bu idare eder mi? 😁

Eki Görüntüle 2620383

Ekran karti alisveris sitelerinde iste 1500-2000 TL arasinda var. Bir sürü bir şey birini alirim herhalde. Toplam. Masrafim aşağı yukarı 3000 TL olacak ihtiyacimi karsilar mi? Online oyunlarla pek isimiz olmaz genelde PC'ye yukleyip oynar birkac sene sonra da ihtiyaclari artacagi icin yeni PC'ye geceriz diye düşünüyorum. Ama hiç olmazsa 2-3 sene bizi idare eder mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 2620393

Ekran kartını umarım sıfır almayacaksınızdır. Bende de HEC ATX300TR var, eğer benzerse iç bileşenleri berbat değil ama durumu nasıldır bilemem. Bendeki berbat durumda. En ufak yükte voltajlar sapıtıyor.

GPU için 6+2 PCI-e pin çıkışı var mı? Maksimum 70 - 80W'lık bir GPU takılabilir muhtemelen. Sonrasında sıkıntı olabilir.

Bi kere temizlemek için açmıştım yillar evvel içinde gözüme çarpan bir sıkıntıyla karsilasmamistim.6+2 pin yok.ekran kartini 2.el alicam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı