Intel(R) Core(TM) i5-4200M 0,75 GHz sorunu

ryukokekw

Hectopat
Öncellikle merhaba ben Lenovo z510 kullanıcısıyım ve bilgisayarımda pek bir sıkıntı yoktu ekranı değişti (Lenovo servisinde değişmedi) geldi 2 gün sonra ne hikmetse kasmaya başladı geri yolladım geldi güzel gene 3-4 gün sonra oyunlarda hatta video izlerken bile kasıyordu ne bir akıcılık ne başka bir şey kalmıştı 20 fps ile oyun oynuyordum. Sonra gözüme bu olay takıldı bir program sayesinde hız aşırtma yaptığım işlemcim %100 performans vermesi gerekirken neredeyse 1 GHz yi bile görmüyor. Şu an öğrenmek istediğim neden böyle bir düşüklük yaşadığımdı ve sanırsam cevaba ulaştım işlemcim tam performans vermiyor. Nasıl çözebileceğime dair yardımcı olursanız çok mutlu olurum :) tek bilmek istediğim neden performans düşüklüğü yaşadığımdı eğer sebebi buysa yeni bir sistem beklmekten kurtulacağım.

123.png

Diğer güç seçenekleri > yükesek performans > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci güç yönetimi >
en düşük işlemci durumu tikine tıklayın ve bir resim atın. BIOS sürümünü de belirtin.

@claus dediğin ayarlara girdim pilde %5 prize takılı %100 olarak geçiyor bios sürümümü de tam bilmiyoru ama güncellemek için pilin %30 üzerinde olması lazım ve bilgisayarım şarj olmuyor.

@Emrerdoganq işlemciden kaynaklı değilse 120 fps in üstünde oynadığım oyunlarda neden bu kadar düşük fps alıyorum?
@Silinen üye oyunlarda da bu böyle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı