Intel Rapid Storage Technology Nedir?

Merhaba.
PC ye format attım, herehangi bir problem yok fakat sistem başlatılırken bu durumla karşılaşıyorum .
Sebebi ne olabilir,
asus uefi bios üzerinden işlem yapıyorum win7 cdsini üzerinden aygıtları biçimlendirdim ilk önce bootmgr eksik hatası aldım daha sonra bir şekilde resimdeki pencereye geçtim işlemleri tamaladım sistemi yükledim fakat sistem başlangıcında herdefasında bu duurmla karşılaşıyorum sebebi ne olabilir?
şimdiden teşekkürler

Yani aslında tam olarak merak ettiğim ssd ve hard diski biçimlendirten sonra win7 cd sini çıkarttım ve uefi biostan aygıtları disable ettim yanlış hatırlamıyorsam yeniden başlattım ve intel rapid storagenin option rom una girdim. anakart beni buraya kendisimi yönlendiriyor çalıştırabilecek aygıt bulamadığı için yoksa ben rastlantı sonucumu buraya girebildim. Yaptığım şeyler sonucunda herşey yolunda şuanda hiç bir sıkıntı yok fakat bu bootmgr hatasını ve option roma girip ayarları doğru şekilde yapıp win7 yi tekrar kurmayı bilinçsiz bir şekilde yaptım. tekrar böyle bir problemle karşılaşırsam izlemem gereken yol nedir ?

Recep Bey merhaba. Bu program tek SSD li raidsiz sistemde fayda sağlar mı ?
Aslında bunu ben de merak ediyorum hatta denemek için kurmayı istedim ancak bana NET framework kurmam gerektiği uyarısı verdi. Kurulu olmasına rağmen bu uyarıyı vermesinden raid yapabilmek için çift SSD y ada HDD olması gerektiğini ve ancak böyle bir raid işlemi olursa bundan faydalanabileceğimi düşündürdü, yanılıyor olabilirim ancak net framework kurmama rağmen Intel Rapid Storage Technology kurulumunu tamamlayamadım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısı bana da oldu. Bu ekran ne olursa olsun gitmiyor. Windows 10 açılmadı, mavi ekran yedi. Güvenli modda açtım sonra dosyaları HDD'ye atıp diğer hardiskleri sıfırladım, sonra BIOS sıfırladım ve Windows 10 kurdum. Bu ekran gitti. Onun haricinde nasıl kapatılır bilmiyorum, bilenler varsa söylesin bu ekranın nasıl kapatıldığını.

Recep Bey merhaba. Bu program tek SSD li raidsiz sistemde fayda sağlar mı ?
Keşke artık cevaplansa... En çok beklediğim cevap, sırf RST diye birşey yazılmış olduğu için insanın Optane bellek alası geliyor (RAID'siz, tek diskli kullanıcılar için). Her halükârda işletim sistemi kurulumlarında disklerimizi görebilmemiz için depolama denetleyicisi olan Volume Management Device (Intel VMD) ihtiyacımıza bu şekilde yanıt alabiliyoruz. Kaldı ki VMD sürücüsünü harici olarak da elde edebiliyoruz.
Vakt-i zamanında Microsoft ve Intel böyle bir problemin olacağı konusunda iletişim halinde olsalardı muhtemelen bu soruyu sormuyor olabilirdik ve VMD problemi yaşamadan RST'yi merak edebilirdik. iaStorVD sürücü dosyasının bile çok çeşidi var. RST 19.5.7.1058 an itibriyle ulaşabildiğim en güncel versiyon. Fakat bazı değişkenler dahilinde bazı sistemlerde 18.x gibi başka versiyonlar gerekebiliyor. Biri NUC sistemler içinken, bazıları ARC, bazıları da diğer sistemler için oluyor anladığım kadarıyla. Bunu da Intel'in sitesi üzerinde RST için yazılan bir ton şeyi okuduğum da farkettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…