Intel Skylake Pentium G4400 vs AMD A10 7890K Sistem Toplama

Adolin Kholin

Hectopat
Makaleler
1
İyi akşamlar öncelikle , ilk defa konu açıyorum burada o yüzden düzeltmem gereken bir şey olursa belirtin lütfen.Uzun zamandır dizüstü kullanıcısıyım ilk defa ucuz ve giriş seviye oyun tarzında bir masaüstü toplamaya karar verdim . 1200 - 1300 arası bütçem var fakat SSD im ( 240 GB Sandisk) ve monitörüm bulunmakta. Aşağıda kendim yapabildiğim kadarıyla iki farklı sistem belirledim . Bunları değerlendirip bana eksikleri fazlalıkları veya yanlışları belirtirseniz sevinirim . Intel sisteme soğutucu ekleyemedim onun içinde bir yardımda bulunursanız iyi olur en fazla 100 tl olacak şekilde. Online oyunlar oynuyorum Guild Wars 2 ve Blade & Soul gibi . Bunları kaliteli görüntüyle akıcı oynamak istiyorum GTA 5 tarzında AAA oyunlar oynanmayacak. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

### 1 = 1270 TL
2.png

### 2 = 1200 TL
1.png

Bu tamamen senin beklentilerine bağlı. İleride upragade yapacaksan eger seçimin g4400 lı sistemden yana olmalı. Yok eğer upragade yapmicam uzun yıllar beni idare etsin diyorsan a10 7890k olan sistemi seçmelisin. İyi günler şimdiden hayırlı olsun.

Bu tamamen senin beklentilerine bağlı. İleride upragade yapacaksan eger seçimin g4400 lı sistemden yana olmalı. Yok eğer upragade yapmicam uzun yıllar beni idare etsin diyorsan a10 7890k olan sistemi seçmelisin. İyi günler şimdiden hayırlı olsun.

Bence senin söylediğinin tam tersi olmalı.
Ayrıca apu için topladığın sistemin anakartı ddr4 uyumlu mu ?

Bence senin söylediğinin tam tersi olmalı.
Ayrıca apu için topladığın sistemin anakartı ddr4 uyumlu mu ?

ddr4 uyumlu değil , technopat sistem tavsiyesinde ASUS A68HM-PLUS(oyun) ve MSI A88XI AC V2 (mini) görünüyordu asus u bulamadığım için öbürünü koydum açıkçası .

İşlemciyi kısa zaman sonra değiştiririm dersen G4400 daha iyi. Hiç değiştirmeyeceksen 7890K daha iyi.

işlemciyi 7-8 ay değiştirmeyi düşünmüyorum açıkçası , 2017 ikinci çeyreğinde yeni APU bekleniyormuş , apu sistemten memnum kalırsam yeni modelini alıp devam ederim diye düşünüyorum .

Ayrıca bellek için 2x4 yerine aynı özelliklerde 8 lik alsam sorun olurmu ilerde bir 8 lik daha alıp yanına koyabilmek adına . teşekkürler yorumlarınız için

ddr4 uyumlu değil , technopat sistem tavsiyesinde ASUS A68HM-PLUS(oyun) ve MSI A88XI AC V2 (mini) görünüyordu asus u bulamadığım için öbürünü koydum açıkçası .

işlemciyi 7-8 ay değiştirmeyi düşünmüyorum açıkçası , 2017 ikinci çeyreğinde yeni APU bekleniyormuş , apu sistemten memnum kalırsam yeni modelini alıp devam ederim diye düşünüyorum .

Ayrıca bellek için 2x4 yerine aynı özelliklerde 8 lik alsam sorun olurmu ilerde bir 8 lik daha alıp yanına koyabilmek adına . teşekkürler yorumlarınız için

Yeni çıkacak APU ile şimdiki arasında mimari farkı performans farkı bariz belli olacak bu yüzden şimdiki alacağın APU, sonraki çıkacak APU'nun referansı olamaz. İşlemciyi en azından i3 yapıp ekran kartını bir ay sonra alırsın. Hali hazırda yeni RX 460 çıkacak 750Ti fiyat aralığında olursa 750Ti yerine daha yeni ve güçlü 460 alırsın bu sayede.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı