Intel stok CPU fanı boşuna hızlı dönüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
17 Haziran 2018
Mesajlar
6.693
Makaleler
34
Çözümler
30
Yer
İstanbul
Evet arkadaşlar, sorunum başlıktaki gibi. Intel stok soğutucu kullanıyorum. Önceden bu şekilde değildi. 1700 RPM ile dönüyor. BIOS üzerinden sessiz moda aldım ama nafile, yine 1700 RPM ile dönerek kafamı ütülüyor. Ne yapabilirim? Sistem yük altında değilken bu kadar hızlı dönüyor.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_3.jpg
    43,9 KB · Görüntüleme: 224
Ya anakart bozulmuştur ya da soğutucu.
 
Zaten boştaki sıcaklıklar da olması gereken optimum değerlerin biraz üzerinde de denilebilir. Açıkçası Hyper-Threading destekli termal verimliliği 22nm litografisi limitlerine sahip 4 çekirdek bir i7-4790 işlemci için stok soğutucu yeterince tatmin edici deneyimi (soğutma ve sessizlik anlamında) belirttiğiniz gibi yaşatamıyor, yaşatamaz da. Şu an ben de i5-7500 kullanıcısıyım, stok fan kullanıyorum ve boşta otomatik olarak hiçbir ek ayar yapmadan 900-1000 Rpm hızında çalışabiliyor ki full yükte kafa ütüleyecek bir deneyim de yaşamadım şu ana kadar ama yine HT desteğine sahip herhangi bir i7-7700 veya i7-8700 için stok fan kaçınılmaz bir şekilde özellikle de tatlı bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcılar için yine çekilmez bir hal alacaktır ki bu noktada kule tipi ortalama bir soğutucu bu seviyedeki işlemciler için çoğu durumda yeterli oluyor.

Edit: Göndermiş olduğunuz görselde işlemci kullanımı %58 seviyelerindeyken 63 derece kaydedilmiş gibi görünüyor, bu noktada 1700 rpm stok soğutucu için oldukça normal bir hız.
 
Son düzenleme:

İşlemcim boşta neden bu kadar yük altında? Kule tipi sipariş edeceğim o gelene kadar. Ve bu gürültüden ek olarak çok çok çok daha fazla gürültü çıkıyor bazen, bir anda fena bir şekilde uçak motoru sesi geliyor sonra yine uğultuya dönüyor.
 
İşlemcim boşta neden bu kadar yük altında?
En basitinden görev yöneticisini açıp arka planda ne var ne yok, ne çalışıyor baktınız mı? Eğer ki bir şey göremezseniz zararlı 3.parti bir yazılım veya virüslük durumla bile karşı karşıya olabilirsiniz, ana nedenini açıkçası tam olarak ben de bilemiyorum. Şu an için aklıma gelenler bunlar.
 

Boşta işlemciniz 63 derece. Bana fazla gibi göründü. Termal macun değiştirdiniz mi son zamanlarda?
 
Boşta işlemciniz 63 derece. Bana fazla gibi göründü. Termal macun değiştirdiniz mi son zamanlarda?
Evet hocam değiştim 35 derecde oluyordu boşta şuan neden böyle hiç bir fikrim yok .
Şu an League Of Legends şampiyon seçimi kısmında %25 kullanım var fan sesi devam ediyor ama bi anda %60 oluyor sonra %30.
 
İşlemci %58 kullanımda görmüş ama 63 dereceyi, son anda fark ettim ben de.

Boşta yazmış arkadaş. Demek ki arkada çalışan bir şey var arkadaş bilmiyor. Virüs vb olabilir.
Evet hocam değiştim 35 derecde oluyordu boşta şu an neden böyle hiçbir fikrim yok .

Şu an League Of Legends şampiyon seçimi kısmında %25 kullanım var fan sesi devam ediyor ama bir anda %60 oluyor sonra %30.

Attığınız resimde işlemciniz %58 yükte gözüküyor. Arkada çalışan bir şey var hocam galiba.
 
Artı -1 Eksi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…