OC işlerine girmediğim için saçma ve gereksiz olsa da eski stok fanımın ayakları kırıldığı için hem macera olması hem de 7 senelik sistemimin eksiği olan egzoz fan işini çözdüm.
Kasa fanının olduğu sokete fan çoklayıcı ekledim, fan hızını ayarlayabiliyorum ancak CPU fan gibi yükte hızlı çalışması için otomatik ayar yapabileceğim bir program bulamadım, tavsiyelere açığım.
Fan yönü soğutmayı etkiler, toz miktarı değişkendir.
Fan yönü fark etmez. Önemli olan sürekli hava akışının olması ve içerideki ısılı bölgeleri hareket ettirerek parçaların daha fazla ısınmalarını önleyip, soğumalarını sağlamak. Her türlü aynı miktarda tozu içeri çekecektir. Toplam hava giriş çıkışında bir farklılık olmayacaktır.
Stok fan bu haliyle zaten dışarı hava atıyor olması lazım. Bu haliyle sıcak havayı dışarı atabilir ancak yeterli olup olmaması konusunda emin değilim. İşlemcinizin ne olduğunu bilmediğim için bu konuda yorum yapmak zor.
Fan yönü fark etmez. Önemli olan sürekli hava akışının olması ve içerideki ısılı bölgeleri hareket ettirerek daha fazla ısınmalarını önleyip, soğumalarını sağlamak. Her türlü aynı miktarda tozu içeri çekecektir. Toplam hava giriş çıkışında bir farklılık olmayacaktır.
Fizikte sınıfta kaldınız. İsterseniz sınıftaki diğerlerine yaptığım gibi size de ders vereyim.
Devirdaim olması önemli ama ısınan havayı kapalı bir yerden atarak dışarı tahliye etmekte önemli bu şekilde kapalı bir sistem içine taze hava veriyorsunuz içeride sirkülasyon oluyor ama ısınan havayı sağlıklı tahliye edemiyorsunuz.
Hocam bu bilgileri kim veriyor çok merak ediyorum. Hem önden soğuk havayı içeri veriyorsun hem arkadan soğuk havayı içeri veriyorsun. Sıcak hava ortada hapis kalıyor. Çok fark eder yanı.
Fan yönü fark etmez. Önemli olan sürekli hava akışının olması ve içerideki ısılı bölgeleri hareket ettirerek parçaların daha fazla ısınmalarını önleyip, soğumalarını sağlamak. Her türlü aynı miktarda tozu içeri çekecektir. Toplam hava giriş çıkışında bir farklılık olmayacaktır.
İçeride ki sıcak havayı ve türbülansı ne yapacaksın, sana fizik öğreten hocanın (ki eminim yine hata sendedir) ellerinden öpüyorum seni tekrar fiz101 görmeye davet ediyorum.
Hocam bu bilgileri kim veriyor çok merak ediyorum. Hem önden soğuk havayı içeri veriyorsun hem arkadan soğuk havayı içeri veriyorsun. Sıcak hava ortada hapis kalıyor. Çok fark eder yanı.