siyaha
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Dr
1.3V 5Ghz Cinebench15 multi test başlangıcında çöktü. Restartta 4.9Ghz denedim sorun yok.@siyaha 1.3V 5.0 deneyin hocam Prime95'te bütün çekirdekleri izleyin voltaj yetersiz gelirse bazı çekirdekler kapanabiliyor. 1.35V'a kadar gayet güvenli bir sorun olmaz.
9600K oyunlarda 3700X'den iyi. OC ile farkı açıyor.
O kadar arttırmanıza gerek yok. 1.32-1.325-1327 gibi gidebilirsiniz. Gıdım gıdım1.3V 5Ghz Cinebench15 multi test başlangıcında çöktü. Restartta 4.9Ghz denedim sorun yok.
Push-pull ile 4.9Ghz 4.8Ghz den daha serin oldu.
Şimdi 5 için 1.31-1.33 V arası deneyeceğim.
Sanırım bazı ayarları da öğrenmem gerekiyor.O kadar arttırmanıza gerek yok. 1.32-1.325-1327 gibi gidebilirsiniz. Gıdım gıdımBu işin optimumu en düşük voltaj ile en yüksek frekansı bulmak.
1.4V'e kadar çıkabilirsiniz ama pek zorlamanızı tavsiye etmem, soğutma yeterli olmaz muhtemelen o voltajda.
Ben dinamik kullanıyorum çok az artış yapıyor anakart bazı durumlarda, olası çökmeleri engeller.Sanırım bazı ayarları da öğrenmem gerekiyor.
Ring clck vs. çok yabancı kavramlar. 5 e çekince ring de 4.3 oldu mesela.
Dinamik mi sabit mi seçmem lazım acaba?
Yavaş yavaş öğrenirim artık.
Yada oc menüsünde önemli başka parametreler var mıdır?
Ben şimdilik ratio, vcore V, dram V, XMP ile oynuyorum sadece.
AMD deki soc V, VDDG, VDDP vs. gibi bunda da başka ayar yapmak gerekir mi?
LLC yi 4 yaptım bu arada, V düşüşü olmasın diye.
Tamamen doğaçlama gidiyorum.
5 Ghz 1.335 V ta herşey normal çalışıyor. Oyun vs.. progragramlarda donma çökme yok.Ben dinamik kullanıyorum çok az artış yapıyor anakart bazı durumlarda, olası çökmeleri engeller.
Ring Clock önbellek hızıydı sanırım onlar otomatikte kalsa da olur.
İşlemci güç limitlerini yükseltmeye gerek kalmaması iyi ben yükseltmek zorunda kalmıştım. Sanırım giriş seviyesi anakart kullandığım için.
Aynen hocam başka bir ayarla oynamanıza gerek yok.
Daha fazla voltaj istiyor hocam ama Prime95 dışında her şey normal ise bence böyle bırakın. Belki ileride bir oyun ve programda sorun yaşayabilirsiniz o zaman bakarsınız çaresine.5 Ghz 1.335 V ta herşey normal çalışıyor. Oyun vs.. progragramlarda donma çökme yok.
Fakat Prime95 her testte birkaç çekirdeği kapatıyor. Sistem donmuyor.
Aida64 stress test max. 70 derece.
280mm 115i pro AIO takılı.
Biraz araştırdım bugün; VCCSA yı 1.25, VCCIO yu 1.1 yaptım. Bir şey değişmedi.
P95 için daha fazla voltaj mı istiyor acaba CPU? Yoksa bazı çekirdekler için 5 Ghz fazla mı geliyor?
Yazdığım gibi sistem sorunsuz çalışıyor. Farkedebildiğim tek problem prime95.AVX komut setini kullanıyor P95. Stabilite elde edebilmek için ekstra voltaj vermeniz gerekebilir. Genel olarak çoğu 9600K 5 GHz'de problemsiz çalışabiliyor. O kadar kalitesiz bir çipe denk gelebilecek kadar şanssız değilsinizdir herhalde.
Nasıl becermişim bilmiyorum ama limitler 255W, 255W, 256ADaha fazla voltaj istiyor hocam ama Prime95 dışında her şey normal ise bence böyle bırakın. Belki ileride bir oyun ve programda sorun yaşayabilirsiniz o zaman bakarsınız çaresine.
Çok da takılmayın stabil ise.
Ben 4.6 GHZ'da 120 MM soğutucu ile Aida64'te 68 dereceyi görüyorum. 120 MM 9600K için yetersiz kalır sanırım. Eğer 280 MM ile 70 derece ise 120 MM ile rahat 80-82 görür, idare eder gerçi.
Bir ihtimal güç limitlerine takılıyor olabilirsiniz. BIOS'tan şunu bir deneyin isterseniz.
Long Duration Power Limit (W) = 175
Short Duration Power Limit (W) =175
CPU Current Limit (A) = 160
Intel iyi olmasına iyi de 9900KF nasıl 3900X'i çoklu çekirdekte geçsin? 9900KF de 8/16 bir işlemci. 9900K'dan tek farkı çipten dahili GPU'nun kaldırılmış olması.Intel iyidir. Core i9 9900KF modeli tek çekirden olarak AMD Ryzen 9 3900X olarak geçiyor fakat çok çekirdekli performans da Intel önde.