Intel UHD 730 VRAM'i nasıl arttırılır?

420957

Hectopat
Intel i3-12100 işlemcim var. Oyunlarda VRAM kullanımı maksimum 2 GB oluyor. VRAM arttırmanın bir yolu var mı? Fazla değil 3 veya 4 GB yapmak istiyorum. BIOS'da bununla ilgili bir ayar bulamadım.

Oyundaki FPS değerlerinin 3-5 katına çıkmayacağını biliyorum. Sadece nasıl yapıldığını biliyorsanız konuya mesaj yazınız.

Son düzenleme:
Intel UHD VRAM arttırımından Vega APU'ları kadar çok etkilenmiyor, zaten sistem ihtiyaç duyduğu ilave RAM'IDE kendisi otomatik olarak ayırdığı RAM'e ilave şekilde sistem RAM'inden çekecektir.
Yani şu an UHD 730'da VRAM limiti yok mu ? İhtiyacı 3GB ise 3GB çekebiliyor mu ? @Mortis06

Artsa bile bir faydası yok. Güçsüz bir iGPU. 96 yürütme birimli Iris Xe bile 1.61 TFLOPS gücünde mi ne. Yeni bir bilgisayar almanız gerekiyor ekran kartı gerektiren şeylerle uğraşıyorsanız.
Performansın çok fazla artmaması önemli değil. VRAM tarafında bir darboğaz yaşıyorsa ve VRAM arttırınca 5-6 fps bile faydası olacaksa VRAM arttırmak isterim. Ayrıca yeni bir bilgisayar almama gerek yok. Ekran kartı almalıyım. Bunun bilincindeyim zaten.

Son düzenleme:
Intel UHD grafikler için VRAM miktarını artırmak genellikle BIOS ayarları üzerinden yapılır. Şu adımları izleyebilirsiniz:
  1. bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için genellikle del, F2, F10 veya F12 tuşlarından birine basın.
  2. Advanced (gelişmiş) veya Graphics settings (grafik ayarları) bölümüne gidin.
  3. dvmt veya VRAM ayarını bulun ve artırın. Genellikle 128MB, 256MB, 512MB gibi seçenekler olacaktır.
  4. kaydedin ve çıkın.
Unutmayın, bu ayar her bilgisayarda farklı olabilir ve bazı sistemlerde bu seçenek mevcut olmayabilir.
(Copilot)
---------------------------------------------
Buraya da bakabilirsiniz: Intel HD Graphics RAM Yükseltme Rehberi

Intel UHD grafikler için VRAM miktarını artırmak genellikle BIOS ayarları üzerinden yapılır. Şu adımları izleyebilirsiniz:
  1. bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için genellikle del, F2, F10 veya F12 tuşlarından birine basın.
  2. Advanced (gelişmiş) veya Graphics settings (grafik ayarları) bölümüne gidin.
  3. dvmt veya VRAM ayarını bulun ve artırın. Genellikle 128MB, 256MB, 512MB gibi seçenekler olacaktır.
  4. kaydedin ve çıkın.
Unutmayın, bu ayar her bilgisayarda farklı olabilir ve bazı sistemlerde bu seçenek mevcut olmayabilir.
(Copilot)
Hocam zaten yarım saat önce ben de ChatGPT'ye sordum. BIOS'da bununla alakalı bir ayar bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı