Intel UHD Graphics nasıl devre dışı bırakılır?

448488

Hectopat
asdasdasd.PNG

Görselde belirttiğim UHD Graphics'i devre dışı bırakmak istiyorum. Bunun yüzünden masaüstünde bayağı ciddi performans düşüklüğü yaşıyorum.
Aynı bilgisayardan 2 tane var, ikisinde de denedim. UHD Graphics olan masaüstünde düşük performans veriyor, diğerinde devre dışı bırakılmış takılmalar donmalar yok. Böyle bir gözleme vardım. BIOS'tan kapamayı denedim, BIOS'ta seçenek yok. Aradım, yok. Acaba bunu nasıl devre dışı bırakacağım?

Not: Geri aktifleştirmek istersem nasıl yapacağım onu da söylerseniz sevinirim.

BIOS'da muhakkak bir ayar olmalı en iyisi anakartının ilgili menüsünü internette aratmak. BIOS'da ilgili menüyü ve ayarı bulmak gerekli, yaz istersen anakartını marka ve model olarak bakalım bende aratayım. Ya da sadece aygıt yöneticisinden sağ tıklayıp cihazı devre dışı bırak seçeneğini seçip istediğinde geri açabilirsin.

BIOS'da muhakkak bir ayar olmalı en iyisi anakartının ilgili menüsünü internette aratmak. BIOS'da ilgili menüyü ve ayarı bulmak gerekli, yaz istersen anakartını marka ve model olarak bakalım bende aratayım. Ya da sadece aygıt yöneticisinden sağ tıklayıp cihazı devre dışı bırak seçeneğini seçip istediğinde geri açabilirsin.

Hocam Monster Abra A5 15.5 modelini kullanıyorum anakart modelide bu şekil gözüküyor Tulpar modellerinde BIOS menüde ayarları var fakat Abra'larda yokmuş o menü fakat sürümleri aynı değişik bir sistem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Nvidia Denetim masasından yapabilirsin. Oraya ekleyip yüksek performanslı nvidia grafik kartı ile çalıştır diceksin bu kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı