Intel uyumlu PCI-e 4.0 anakart

Öncelikle ekran kartı tercihiniz güzel. Intel 11.nesil her ne kadar bu yıl sonu-yeni yılın başında bekleniyor olsa da beklemek istemediğiniz için alacaksanız gibi gözüküyor.

Intel alırsanız şu an Gen 3 kullanacağınızı belirtmeliyim. Ryzen 3000 işlemciler de şu an oyun performansı ve tekil çekirdekte geride olduğundan tercih etmek istemeyebilirsiniz. AMD yeni işlemcileri 10 Ekim'de tanıtılacak. İsterseniz onları bir bekleyip görün.
Hocam ben şahsen 11. Nesili beklemeye kararlıydım fakat yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalar 2021 ortalarını gösteriyor.

@Mithrandir41 tanıtılsa bile TR'ye gelişi daha geç oluyor Intel işlemciler. AMD işlemciler yine bir nebze daha erken geliyor tanıtıma göre.

10 Ekim tarihini bekleyin derim en azından. AMD Intel'e nazaran daha uzun süredir Gen 4 teknolojisini kullanıyor.

"PCIe 4.0 işlemci" değil de PCIe 4.0 destekleyen işlemci diyelim biz ona :D.
İşlemcilerin de PCIe hatları var, işlemciden gelen hatlar "genelde" ilk PCIe x16 ve M.2 slotunda kullanılır.
Malum 10. nesil Intel işlemcilerin de PCIe 4.0 hatlarını desteklemediği için kullanamıyorsunuz.
Anladım hocam o zaman intel için mecbur 11. nesili beklemek lazım. Amd tarafında hali hazırda destekleniyor fakat ben tercihimi intelden yana kullanacağım. Fakat yanlış anlaşılmasın öyle fan falan değilim sadece içime sinen bu şekilde 😀
@Mithrandir41 tanıtılsa bile TR'ye gelişi daha geç oluyor Intel işlemciler. AMD işlemciler yine bir nebze daha erken geliyor tanıtıma göre.

10 Ekim tarihini bekleyin derim en azından. AMD Intel'e nazaran daha uzun süredir Gen 4 teknolojisini kullanıyor.
Yıl sonuna kadar bekleyeceğim. Zaten İngiltere’de olacağım hocam parçaların siparişini oradan verdim.

Yani 11.nesil ile Z590 da gelir diye düşünüyorum. O gelirse onu da alabilirsiniz.
Sadece işlemci almayıp beklemek pek mantıklı değil gibi.
Evet doğru.
Şöyle bir veri buldum ayrıca. Belki başka arkadaşlara yardımı olur.

Dosya Ekleri

• 29A99B88-034B-4D63-9801-7468E5CA106D.jpeg
    29A99B88-034B-4D63-9801-7468E5CA106D.jpeg
    126,5 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı