Intel ve AMD tarafında işlemci karşılaştırmaları

Şunları da eklemek isterim. 10900K'yi stok halde bile kaldıramıyor 1400-1500 TL'lik Z490'lar. Hani OC yapmayacağım, anakartta ucuza kaçayım da yapamıyorsunuz.

10600K OC'lamak için bile Z490-UD zar zor yetiyor. Phantom 4 klasik crashed.

Teşekkürler hocam bilgi icin baska bir rehber yaparsam dikkat etmeye calisirim.
Hocam intel ağlıyor şu an bu dediklerinizden sonra. Ben bile şu an Intel çöp dedim. Bazı işlemcileri çok ısınıyor anlamıyorum.

Aslında 5800X hakkında da ısınıyor diyenler var ama aynı muhabbet 3600'de de vardı, ben P95 Small FFTs testinde 59.8 derece kullandım CPB açık.

Hatta ben B450 Tomahawk MAX aldım, daha denemeden başkasına önermek istemem de hiçbir sorun yaşamazsam durum daha kötü, 170 lira daha kâr cebime giriyor 10850K almaktansa.
Siz ayri bir seviyesiniz zaten. 10850K'dan daha iyi performans alacaksınız. SE-224 vardi galiba, mis gibi yaşayacaksınız.
5800X yanıyor almayın diyenler dediği için demiştim demek Intel patlayacakmış. Bunu bilmiyordum.

SE-207 vardı hocam bende.

Aslında 5800X hakkında da ısınıyor diyenler var ama aynı muhabbet 3600'de de vardı, ben P95 Small FFTs testinde 59.8 derece kullandım CPB açık.
Hocam 230 TL soğutucuyla hem. Bu yabancılar hep video yapmıştı 5800X almayin ısınıyor diye. Onlardan sonra korkmuştum ama forumda bir arkadaş TH240 Snow ile çoğu oyunu 65 derecede oynadığını söyleyince rahatladım.
Hocam ilk 234 dedim sonra 224. Sallıyorum tutmuyor hiç.

@Baturs de kullanıyor aynı işlemciyi, yanlış hatırlamıyorsam Corsair H100i Elite Capellix vardı. 4.6 GHz sabitleyip kullanıyordu.

@Baturs de kullanıyor aynı işlemciyi, yanlış hatırlamıyorsam Corsair H100i Elite Capellix vardı. 4.6 GHz sabitleyip kullanıyordu.
Kaç derecelerde kullaniyor?
Testlerde PF360 > Elite Capellix görmüştüm. Ona göre karar vereceğim bende. Birde 4.6 GHz OC mu oluyor UV mu anlamadım?
Sizin testinizi bekliyorum. En son Debug LED vardı ne oldu bitti mi? Açabildiniz mi bilgisayarı? Ekran kartı arıyorsunuz galiba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…