Intel ve saçma politikaları

Ya öyle gerçekten öyle iyi anakart almak insanı PC'ye upgrade edilebilir tutuyor SSD indirime giriyor nereye takacağım demeden alıyorsun ekran kartın az gelmeye başlıyor 4K çözünürlüğe geçmek istiyorsun hop alıp takıyorsun işlemcini upgrade edecek oluyorsun 4 pin mi 8 pin mi 16 pin mi bunun cpusu düşünmüyorsun sana akvaryumu veriyor doldurması sana kalıyor.
Z270 ve X670E anakartlarımın ikisini de neredeyse işlemcilerimin 2 katına aldım. Intelde hiçbir faydasını göremedim bakalım AMD'de 9000 serisi ile faydasını görebilecek miyim. İnsanlar özellikle yabancı forumlarda bu anakarta neden 7700X taktığım hakkında bana anlam verememişlerdi umarım 8000 ve 9000 serisi yatırımımı mantıklı çıkarır.. 😅
Güzel anakart demişken şunları atayım :D
r4.jpg

@Massiveatack hocam ben size katılmıyorum. Iphone leş gibi değil hatta xiaomiye göre kat ve kat daha iyi. Kendi dosyalar uygulamasına reklam koyan bir üreticiden, yarım yamalak yapılan dil desteği ve arayüzden tutun da arada bir kendi başına yüklenen uygulamalara kadar birbir tane sorunu olan bir telefon. 2 senenin sonunda donmaya başlıyor. 3. Senede telefon iptal. Durumu olmayanlar için f/p. Fakat iphone a verecek parası olan birisi için işkenceden basma bir şey değil. Iphone aşığı falan değilim hatta samsung a32 kullanıyorum. Siz düşünün artık.

@Massiveatack hocam ben size katılmıyorum. Iphone leş gibi değil hatta xiaomiye göre kat ve kat daha iyi. Kendi dosyalar uygulamasına reklam koyan bir üreticiden, yarım yamalak yapılan dil desteği ve arayüzden tutun da arada bir kendi başına yüklenen uygulamalara kadar birbir tane sorunu olan bir telefon. 2 senenin sonunda donmaya başlıyor. 3. Senede telefon iptal. Durumu olmayanlar için f/p. Fakat iphone a verecek parası olan birisi için işkenceden basma bir şey değil. Iphone aşığı falan değilim hatta samsung a32 kullanıyorum. Siz düşünün artık.
İphone 11 en leş telefondur önce ekran yapmayı öğrensin apple

İntel en rezil markadır utanmadan celeron çıkartıyorlar bu kadar güçsüz işlemci mi olur

Apple fanboyları :D

Tabii canım rakibi bile değilmiş. Daha 120Hz'yi yeni gördü iPhone kullanıcıları. S24 modeli çıkmasını bekliyorum.
İntel en rezil firmadır sebebi celeronu çıkartması

Intel > AMD tek bir açıklamayla AMD de kronik sorun çok intel ise sorunsuz kendi fikrimi söylüyorum
Önce celeronu geliştirsin ondan sonra intel amdden iyi olur ulan 2010 model işlemciden daha beter işlemci üretmişler bu kadar kötü bir politika olmaz

Son düzenleme:
Ben oluşturduğumuz pazarın genel durumunu belirttim sen bunu yapıyor olabilirsin senin yaptığın harekete saygı duyarım ancak pazarın gerçeği bu kitle bu millet elinde 6. 7. 8. 9. 10. nesil i3-i5 sistemlerle kaldı bunlar takabilseydi aynı nano metre özünde aynı mimari 11. nesil i5 işlemcileri anakartlarına kalırlar mıydı bu halde ? Sistem fiyatları almış başını gitmiş herkesin durumu benim senin gibi değil, kullanıcı dostu olmak sadakat kazandırır.
Dediğim gibi bu konuya girmenin esprisi olmadığını, alan kişinin bütçesine göre değerlendirmek zorunda olduğunu, bu konunun kullanıcıların tüketim alışkanlığı ile alakalı bir durum olduğunu, o yüzden burda tartışmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.

Şunu sonuna kadar eleştirebiliriz; Aynı sokette çıkartmış olduğu işlemcilerde; mesela i3 12100F ile 13100F arasında geçiş yapmanın bir artısı yok, firma bize bir sonraki serinin i5'ine geçmemizi şart koyuyor. Ancak o zaman mantıklı bir geçiş yapmış oluyoruz. 14. Nesil işlemcilerde de eğer elimizde i3 varsa i5'e geçmek, 12400 varsa en azından 14600K'ya geçmek mantıklı oluyor. Rakibine göre eleştireceksek zaten sınıfta kalıyor Intel, bu bambaşka bir konu.

Samsung artık Apple’ın rakibi bile değil tamamen tekel oldu Apple. Intel’de Samsung’un yolundan ilerliyor.

S23 serisini iPhone 15 serisine tercih ederim şahsen. Samsung büyük geliştirmeler yaparken Apple artık ufak ufak teknoloji değişikliklerini yeni telefon olarak sunuyor.

Güncel AMD işlemcilerde 8k MHz bellekler biraz hayal. Bellek kontrolcüsü Intel kadar iyi değil.
Son 2 aydır hayal değil, 7xxx serisinin bütün işlemcileri 7400'e kadar sorunsuz çalıştırabiliyor. 8K yapmak için şanslı olmak ya da 1DPC bir anakart lazım. Öte yandan her Intel işlemci 7400 üstü yapamıyor.

Samsung artık Apple’ın rakibi bile değil tamamen tekel oldu Apple. Intel’de Samsung’un yolundan ilerliyor.
Öncelikle bilmeden veya araştırmadan yorum yaptığınızı düşünüyorum. Global pazar paylarına bakıldığında hiçbir tekel firma göremezsiniz. Apple ile Samsung başı çekiyor ancak hiçbir firma tek başına tekel değil. Samsung az bir farkla Apple'ın önünde görünüyor. Aşağıya büyük araştırma sitelerinin sonuçlarını bırakacağım zaten, kendiniz de incelersiniz dilerseniz.

Zaten dünya genelinde Android %70'lik pazara hakimken IOS %30'luk pazara hakim. Böyle bir durumda Apple'ın tekel olabilmesi mümkün değil.

Nereden kapıldınız Apple'ın tekel olduğu fikrine bilmiyorum ama rakamlar yalan söylemez. Apple'ın önde olduğu tek yer Amerika şu ana kadar. O da doğal tabii.

Global Smartphone Market Share: By Quarter - Counterpoint

iOS vs Android Market Share by Country: Top 30 Countries Using iPhones.

Canalys Newsroom - Global smartphone market declines 1% in Q3 2023 as major players on path to recovery

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı