Intel Wifi kartlar için macOS desteği yolda

biorap

Megapat
Makaleler
5
Yer
Samsun
Daha fazla  
Hackintosh camiası için sevindirici haberler var.

Bilineceği üzere macOS ve Linux işletim sistemleri aynı kökenden, yani UNIX işletim sisteminden gelmekte. MacOS yoluna kapalı kaynak olarak devam ederken, Linux ise açık kaynak olarak devam ediyor. Her iki işletim sisteminin de oldukça benzer yönlerinin olması özellikle donanım driverlarını portlamada Hackintosh camiası adına hayati öneme sahip.

İşte tam da bu noktada Tonymacx86 moderatörlerinden ammulder geçtiğimiz şubat ayında macOS işletim sistemi için Intel Wifi desteği üzerinde çalışmalara başladığını ilan etmişti.

Intel WiFi Driver Effort

Bu da GitHub sayfası. İlk etapta desteklenmesi öngörülen modellerin de bir listesini görebilirsiniz.

GitHub - ammulder/AppleIntelWiFiMVM: OS X driver for Intel WiFi cards based on the MVM firmware (e.g. 7265, 8260)

Forumda yazılanlara ve Github sayfasındaki açıklamaya bakılacak olursa, çalışmanın daha çok erken safhalarda olduğu, Linux kodlarından macOS için gerekli olan komutların ayıklanması gerektiği ve bunun uzun bir süreç olacağı belirtilmiş.
Kısacası şu an için değil belki ama önümüzdeki macOS sürümleri için sevindirici haberler bizleri bekliyor gibi (y)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı