Çözüldü Intel Wireless Wi-Fi sürücüsünü güncellerken yazılım yükleyici hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emrullah Yilmaz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
1. SK Hynix DDR4-2666 MHz 8 GB 19CL -2. Kingston DDR4 2666MHz 8 GB 19 CL
SSD veya HDD modeli
SSDTC CV8-8E128-11 SATA 128GB/ TOSHIBA MQ04ABF100
Ekran kartı
NVIDIA GEFORCE GTX 1050Tİ 4 GBytes GDDR5
Anakart
Dell Inc. 0M5H57 A07
İşlemci
Intel Core i7 8750H 2.20GHz
Dizüstü bilgisayarımda March 4, 2025 tarihli 23.120.0.3 sürümlü Intel® Wireless Wi-Fi Drivers for Windows® 10 and Windows 11* adlı Wi-Fi sürücüsünü güncellemeye çalışıyorum ama setup uygulamasında yükleme hatası ile karşılaşıyorum. Ekran görüntüsünü ve günlük klasörünü ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran görüntüsü 2025-03-06 101951.png

Kod:
PCI\VEN_8086&DEV_A370&SUBSYS_42A48086&REV_10PCI\VEN_8086&DEV_A370&SUBSYS_42A48086PCI\VEN_8086&DEV_

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Emrullah Yilmaz.

Evet, bilgisayar Dell G3 belirtmemişim. Fakat Dell'in mevcut Dell Support uygulaması var. Oradan bakıyorum güncelleme gözükmüyor. Ya da oradan yapmam gereken bir güncelleme mevcut değil. Windows Update de de bir güncelleme mevcut değil. Bu zamana kadar ilk defa böyle bir hata aldım. Çözümü tam olarak nedir? Benim ne yapmam gerekiyor?
Ne yapabileceğini yukarıda yazdım;

1. Öncelikle standart bir sürücüyü indir kenara koy - bir şeyler bozulursa bununla düzelteceksin yani.
  2. Dell'in kendisi bunu önermiyorsa yapmana gerek yok.
  3. Dell'in tam marka modeline göre yonga setin bu sürücü tarafından destekleniyor mu onu araştırman gerekir, sonra sürücünün desteklediği listeyi bulacaksın Intel tarafında - ikisi de birbirini tutmalı.
  4. Win10 1905 versiyonu bu sürücü için uygun olmayabilir, 22Hx serileri uygun olabilir. Bu da ayrı bir araştırma deneme yanılma eylemi olacak. Sürücü sayfasında spesifik bir Windows versiyonu belirtilmiş mi ona göz atman gerek.

Eğer çalışan bir şeyse, zaten dokunma, çalışsın.
Dell dizüstü sanırım G3 serisi. OEM sürücü/yazılımını indir kenara koy öncelikle, sonra bilmiyorsan Wi-Fi şifreni vs al kenara koy. Üstün körü bir göz attım, Netwtw08.INF, error code: 2:

1. Sistemindeki Wi-Fi yongası bu sürümü desteklemiyor olabilir.
  2. Windows 10 1905 OS, bu yüzden indirdiğin son sürüm yüklenemiyor olabilir.
Düşük ihtimal Windows 10'un güncellenmesi bu sorunu çözebilir, orijinal değilse ve/veya kırık programların varsa, Windows 10'un sonraki sürümlerinde de bu düzenlemeleri yapman gerekir.

@Emrullah Yilmaz.

Dell dizüstü sanırım G3 serisi. OEM sürücü/yazılımını indir kenara koy öncelikle, sonra bilmiyorsan Wi-Fi şifreni vs al kenara koy. Üstün körü bir göz attım, netwtw08.ınf, error code: 2:

1. Sistemindeki Wi-Fi yongası bu sürümü desteklemiyor olabilir.
  2. Windows 10 1905 OS, bu yüzden indirdiğin son sürüm yüklenemiyor olabilir.
Düşük ihtimal Windows 10'un güncellenmesi bu sorunu çözebilir, orijinal değilse ve/veya kırık programların varsa, Windows 10'un sonraki sürümlerinde de bu düzenlemeleri yapman gerekir.

Evet, bilgisayar Dell G3 belirtmemişim. Fakat Dell'in mevcut Dell Support uygulaması var. Oradan bakıyorum güncelleme gözükmüyor. Ya da oradan yapmam gereken bir güncelleme mevcut değil. Windows Update de de bir güncelleme mevcut değil. Bu zamana kadar ilk defa böyle bir hata aldım. Çözümü tam olarak nedir? Benim ne yapmam gerekiyor?

@Emrullah Yilmaz.

1. Öncelikle standart bir sürücüyü indir kenara koy - bir şeyler bozulursa bununla düzelteceksin yani.
  2. Dell'in kendisi bunu önermiyorsa yapmana gerek yok.
  3. Dell'in tam marka modeline göre yonga setin bu sürücü tarafından destekleniyor mu onu araştırman gerekir, sonra sürücünün desteklediği listeyi bulacaksın Intel tarafında - ikisi de birbirini tutmalı.
  4. Win10 1905 versiyonu bu sürücü için uygun olmayabilir, 22Hx serileri uygun olabilir. Bu da ayrı bir araştırma deneme yanılma eylemi olacak. Sürücü sayfasında spesifik bir Windows versiyonu belirtilmiş mi ona göz atman gerek.

Çözüm

2. Dell'in kendisi bunu önermiyorsa yapmana gerek yok
  3. Dell'in tam marka modeline göre yonga setin bu sürücü tarafından destekleniyor mu onu araştırman gerekir, sonra sürücünün desteklediği listeyi bulacaksın Intel tarafında - ikisi de birbirini tutmalı
  4. Windows 10 1905 versiyonu bu sürücü için uygun olmayabilir 22HX serileri uygun olabilir, bu da ayrı bir araştırma deneme yanılma eylemi olacak, sürücü sayfasında spesifik bir Windows versiyonu belirtilmiş mi ona göz atman gerek.

Çalışmadan yana sıkıntı yok. Sadece güncel tutmak istiyorum. Zaten Ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Ama ne olur ne olmaz diye güncel dursun istiyordum. Söylediklerini yapmaya çalışacağım, yapamazsam da kalır öyle.😀 yardımın için teşekkür ederim.

2. Dell'in kendisi bunu önermiyorsa yapmana gerek yok
  3. Dell'in tam marka modeline göre yonga setin bu sürücü tarafından destekleniyor mu onu araştırman gerekir, sonra sürücünün desteklediği listeyi bulacaksın Intel tarafında - ikisi de birbirini tutmalı
  4. Windows 10 1905 versiyonu bu sürücü için uygun olmayabilir 22HX serileri uygun olabilir, bu da ayrı bir araştırma deneme yanılma eylemi olacak, sürücü sayfasında spesifik bir Windows versiyonu belirtilmiş mi ona göz atman gerek.

Sorunu çözdüm. Dediğiniz gibi Intel'in sürücü güncelleme sayfasından manuel olarak indirdim. Aygıt Yöneticisi'nden manuel güncelleme yaptım. Sonrasında yeniden başlatma yaptım. Şu an güncel gözüküyor. En başında niye böyle denemediysem. Emeğiniz için teşekkür ederim. Bu konuyu da çözüldü olarak işaretliyim de başka bir ihtiyacı olan görür belki.

Son düzenleme:
Çalışmadan yana sıkıntı yok. Sadece güncel tutmak istiyorum. Zaten Ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Ama ne olur ne olmaz diye güncel dursun istiyordum. Söylediklerini yapmaya çalışacağım, yapamazsam da kalır öyle.😀 yardımın için teşekkür ederim.

Sorunu çözdüm. Dediğiniz gibi Intel'in sürücü güncelleme sayfasından manuel olarak indirdim. Aygıt Yöneticisi'nden manuel güncelleme yaptım. Sonrasında yeniden başlatma yaptım. Şu an güncel gözüküyor. En başında niye böyle denemediysem. Emeğiniz için teşekkür ederim. Bu konuyu da çözüldü olarak işaretliyim de başka bir ihtiyacı olan görür belki.
Harikasın, ben doğrudan manuel yaptığını düşünmüştüm. Eline sağlık.

Güncel tutma isteğini anlıyorum, o konuda en azından bir sürücü geriden takip et, eskisi gibi yazılımcılar olmadığı için yalamyaraşap iş yapıyorlar v240.525 çıkarttıktan 6 saat sonra v240.526 fix çıkartıyorlar. Araya biraz süre koy, bir şeyleri düzeltmeleri gerekebilir. Kolay gelsin.

Harikasın, ben doğrudan manuel yaptığını düşünmüştüm. Eline sağlık.

Güncel tutma isteğini anlıyorum, o konuda en azından bir sürücü geriden takip et, eskisi gibi yazılımcılar olmadığı için yalamyaraşap iş yapıyorlar v240.525 çıkarttıktan 6 saat sonra v240.526 fix çıkartıyorlar. Araya biraz süre koy, bir şeyleri düzeltmeleri gerekebilir. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim, size de kolay gelsin🫡

Nasıl yaptın bana da açıklasana bazılarımız o kadar yazılım dili bilmiyor bana da anlatsan olur mu? Aynı hataları aynı sorunları birebir almaktayım. Bende de aynı hatayı veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı