Intel Xeon E5 2689 ve 2690 sisteme geçilir mi?

Makaleler
2
Öncelikle merhabalar. i3 9100F ve H310 ikilisini kullanıyorum. Çekirdek sayısı yüzünden ve ilerde ekran kartı güncelleyeceğimden gözüme Aliexpress'te ucuza satılan setler takıldı. Sizce 32 GB RAM, X79 Chipsetli anakart ve Intel Xeon E5 2690 işlemcili sisteme geçilir mi? Sistemde oyun oynanacak çoğunlukla. Eğer ucuza daha güçlü bir işlemci varsa önerebilirsiniz, önerilere açığım. Ama E5 2690 aklıma yattı gibi vazgeçmem yüksek ihtimal ile. Fakat size işlemci hakkında bilmediğim bir kaç soru soracağım.

- İzlediğim toplama videolarında işlemci 3.3 GHz üzerine çıkamıyor ama Turbo Boost Frekansı 3.6 GHz. Bunun temel kaynağı nedir?

- İşlemcinin çarpan kilidi açık mı?

- En fazla hangi kart takılabilir bu işlemciye?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

@fryzen hocamın benzer bir konusunu görmüştüm, umarım yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ve oğlan bir dönem bu sistemlerden kullandık, her ne kadar çoklu çekirdek performansları yüksek olsa da tek çekirdekte geride kalmaktalar. Mümkünse V3-V4 serisi işlemciler ile X99 platformuna bakarsan veya kampanya yakalayarak güncel nesil i5'lere yönelirsen daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı