Intel Xeon E5430 vs. AMD X4 860K

Anakarttım G41 x3440 almak istiyordum ama çipset yüzünden.
G41'e ne yazık ki x3440 takamazsın. Ekran kartı modeli nedir ona göre işlemci önereyim pek fazla seçenek yok 775 pin'de. Modlu xeon ile uğraşmak istiyorsan yapacakların,
1- anakartına uygun modlu bios indirmek

2- stickerı bulunan modlanmış 771 soket xeon satın almak.

G41'e ne yazık ki X3440 takamazsın. Ekran kartı modeli nedir ona göre işlemci önereyim pek fazla seçenek yok 775 Pin'de. 9650 gibi balon işlemcileri de önermem.

775'e ne önereceksiniz hocam yukarısı zaten Türkiye piyasasında yok. Alabileceği en stabil işlemci 9650 onun dışında modlu Xeon kullanabilir.

GT 1030 hocam E5430 almayı düşünüyorum ama?

Soğutucuyu almaya gücünüz varsa Xeon alın derim. Ben şu an bütün güncel oyunları oynuyorum. Sadece RAM'den dolayı RDR2'de drop yiyorum biraz o kadar.

Anakartının modlu sürümünü yükleyip güncellemen lazım.

Evet biliyorum o işleri şu an BIOS dosyası bekliyor bir klasörde :)

775'e ne önereceksiniz hocam yukarısı zaten Türkiye piyasasında yok. Alabileceği en stabil işlemci 9650 onun dışında modlu Xeon kullanabilir.

Soğutucuyu almaya gücünüz varsa Xeon alın derim. Ben şu an bütün güncel oyunları oynuyorum. Sadece RAM'den dolayı RDR2'de drop yiyorum biraz o kadar.

RAM kaç?

Soğutucuyu almaya gücünüz varsa Xeon alın derim. Ben şu an bütün güncel oyunları oynuyorum. Sadece RAM'den dolayı RDR2 de drop yiyorum biraz o kadar.
RAM'den ötürü drop yemiyorsun hocam işlemci 1050 ti'a rahat darboğaz yapıyor. Tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansı çok düşük bu yüzden güncel oyunlarda işlemci daralıyor boğuluyor neredeyse.
Evet biliyorum o işleri şuan bios dosyası bekliyor bir klasörde :)

Ram kaç?
Öyle ise E5450 en iyi arternatif.

RAM'den ötürü drop yemiyorsun hocam işlemci 1050 ti'a rahat darboğaz yapıyor. Tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansı çok düşük bu yüzden güncel oyunlarda işlemci daralıyor boğuluyor neredeyse.
Hocam alakası yok. Darboğaz yapmıyor. Darboğaz yapsa neden kullanayım? Darboğaz donanım ömrünü kısaltır. RDR2 oynayan herkes bilir ki 8 GB RAM'i olan drop yer. O zaman bana şunu açıklar mısınız Doom Eternal'da neden drop yemiyorum?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı