Intel Xeon E5450 Nasıl Bir İşlemcidir ?

Emircan Karaca

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Lisans Öğrencisi
Selamlar, yaklaşık 1.5 aydır karşıma çıkıp duran Intel Xeon 5450 adlı bir işlemcinin performansı ve özelliklerini merak ettim. Sizce oyun, render, streaming gibi çekirdek gerektiren işlemleri zorlanmadan yapabilir mi bir de sanırım bu işlemcileri LGA 775 soket yapısına uygun olsun diye modluyorlarmış bunun işlemciye bir yan etkisi olur mu ? Fiyatı yaklaşık 30-35 $.

LGA 775'e alınacak en iyi işlemci ve bir o kadar da ucuz. Hazır mod olarak satın alabilirsiniz. Mod işlemi yapılınca ve iyi soğutulur ise herhangi bir yan etkisi olmaz. Diğer LGA 775 işlemcilere kıyasla, oyun ve render performansı çok daha güçlü. 4. nesil i3-i5 işlemcilere denk hemen hemen.

LGA 775'e alınacak en iyi işlemci ve bir o kadar da ucuz. Hazır mod olarak satın alabilirsiniz. Mod işlemi yapılınca ve iyi soğutulur ise herhangi bir yan etkisi olmaz. Diğer LGA 775 işlemcilere kıyasla, oyun ve render performansı çok daha güçlü. 4. nesil i3-i5 işlemcilere denk hemen hemen.
Birkaç daha model gördüm fakat en güçlüsü E5450 mi? Aralarında fark yok fakat alınmışken en güçlüsü alınmalı diye düşünüyorum.

Bence yayın yapmak istiyorsanız daha güncel sistem toplayın. Normal kullanımda Full HD çözünlükte biraz overclock ile GTX970, 1050Ti ile çok iyi oluyorlar. Ayrıca X5470 var fakat gereksiz pahalı. Güzel soğutucu ve güç kaynağı var ise X5460 öneririm.

Zorlanmaz , ucuz yollu ekran kartı alır isen 750ti gibi yayın kodlamayı ekran kartına yüklersin. Sıfır sıkıntı 720p akıcı gecikmesiz dropsuz , internetinde iyiyse yolun açık olsun [emoji23]

Bende Xeon E5450 ve GTX 750 Tİ var. Çok ısınan bir işlemci, yük altında 70 dereceyi buluyor. Ama bir o kadarda oyun performansından çok memnunum. İşlemciyi alacaksanız eğer bios modlamanız gerekiyor. Şöyle söyleyeyim. E5450 GTX750 Tİ JD 240GB SSD 3GB RAM mevcut orta ile yüksek arası ayarda drop almadan Fortnite oynuyorum.

Bende Xeon E5450 ve GTX 750 Tİ var. Çok ısınan bir işlemci, yük altında 70 dereceyi buluyor. Ama bir o kadarda oyun performansından çok memnunum. İşlemciyi alacaksanız eğer bios modlamanız gerekiyor. Şöyle söyleyeyim. E5450 GTX750 Tİ JD 240GB SSD 3GB RAM mevcut orta ile yüksek arası ayarda drop almadan Fortnite oynuyorum.
Bu sistemi sadece yayın için kullanacağım için oyun belki oynarım belki oynamam. Ama güzel ve sağlam bir soğutma sistemi ısınma sorununu kökten çözebilir sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı