Intel Xeon E5450 sisteme ASUS Phoenix GTX 1050 Ti yükseltmesi

Rynxiee

Femtopat
Daha fazla  
Malum dolar bu kadar artmışken şimdilik beni idare etsin diye elimdeki PC'yi yükseltmek istiyorum. 100 liraya Letgo'da E5450 650 lirayada ASUS Phoenix GTX 1050 Ti buldum. Anakartim Max 8 GB RAM desteklediğiden 4x4 olacak şekilde 2 kanal DDR3 RAM aldım. Merak ettiğim mevzu bu işlemci ile ekran kartı darboğaz yapar mı? Yaparsa ne kadar yapar hissedilir mi? Monitörüm 900P genel olarak çok sistem isteyen oyun oynayan bir insan değilim CS 1.6 Metin 2 Knight Online vs. akşamları arkadaşlarla 2-3 tur CS:GO'dur ETS 2'dir oynatsin şimdilik yeter. Fikirleriniz ve görüşleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler.

Hocam sizin sisteminiz nedir sorması ayıp olmaz ise.

Gigabyte H55-M-S2
Xeon X3440 3.5 o.c.
Snowman T6 CPU cooler.
4x2 1866 RAM
GTX 1050 Ti
120GB SSD.
750 HDD.
X94 anakart değil yalnız soğutucu.

4 Borulu ve 9cm fan diye biliyorum ben T6 aldım çok daha iyi 6 bakır boru 12cm çift fan 73 CFM'e kadar olduğu için yük altında daha iyi iş görüyor.
Hiç mi kurtarmaz hocam

Kurtarır darbogaz sadece kullanimi kısıtlar başka bir şey olmaz ama fiyat güzel denk gelmiş al ileride yeni nesil işlemcilere geç.

X94 anakart 1150 pin Xeon 3440 1156 pin uyumsuz anakart yanlış bilgi, ve Xeon X3440 O kadar iyi bir işlemci değil abartilara inanmayın ben pişmanım.

X94 bir anakart değil, kule tipi soğutucu.
Sanırım 1156 pine uymuyormuş ama.
Ona göre uygun bir soğutucu ve anakarat olarak 3.6-3.8 GHz'de kullanabilir.
Ayrıca neden iyi değil?
Çok rahat 1050 Ti besleyebilen bir işlemci.
Edit: Gözünü seveyim kafamı karıştırmayın.
1156 pin için de uygun.

İleriye doğru değişmeyi düşünüyorum zaten şuanda dolar bu kadar yüksekken almaya pek elim varmıyor

Hocam you tube da görüp kanmayın bunlara ben Xeon 3440 mağduruyum bende you tube da gördüm aldım öyle işlemiyor o kadar OC yapmak için zamanının kallavi anakartı lazım yoksa frekans stoktan yukarıya çıkmıyor bence eski nesile para verilmez tadına baktım upgrade imkanı yok şu an en tepe model ama yeni nesil olsa upgrade her türlü olur.

Xenon 3440+ga H55+1050 Ti gayet iyi değil mi dostum?
Bilgisayara fazla para yatırmak istemediğim için ileride bu şekilde bir sistem almayı düşünüyorum.
Bir kullanici olarak eksikleri söyler misin?

Hiç mi kurtarmaz hocam

Kurtarır hocam niye kurtarmasın? Ben de gördüğünüz üzere benzer bir sistem kullanıyorum ve darboğaz olduğunun farkındayım. Darboğaz o kadar ciddi bir şey değil. Ama eğer yükseltme yapmak istiyorsanız elinizdeki parayı biriktirin. Xeon'lar tamamen ölü yatırım. Evet günü kurtarıyor fakat sonradan eksik olduğunu hissediyorsunuz. Ben bunu World War Z oyununda hissetmiştim. O günden beri Xeon işlemciye para verdiğime pişmanım.

Xenon 3440+ga H55+1050 Ti gayet iyi değil mi dostum?
Bilgisayara fazla para yatırmak istemediğim için ileride bu şekilde bir sistem almayı düşünüyorum.
Bir kullanici olarak eksikleri söyler misin?
Eski nesil olmasından dolayı fps dropları çok oluyor beklenmedik bir yerde hoop fps çöküyor çok sinir bozucu malesef çözüm de yok yapacak en iyi iş yeni nesil ama giriş seviyesi almak ekran kartının tam hakkınıda vermiyor R5 1600 lu bir sisteme geçsem fps en az %30 artacak ve droplar kalkıcak darboğaz olmasa dahi yeni nesil her zaman bir adım daha önde başlıyor

Eski nesil olmasıyla ne alakasi var?
4790K eski ama hala çok güçlü bir işlemci.
Sizin drop sorununuz HDD veya işlemci ve ekran kartı sıcaklığından dolayıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…