Intel Xeon X3440 için Anakart Önerisi

Makaleler
1
Yer
TR
Daha fazla  
Sistem topluyorum, Intel Xeon X3440 işlemci ve GTX 1050 Aero ITX 2 GB kullanacağım.
Darboğaz olur mu?
İleride yükselteceğim için 16 GB destekli işlemciye uygun anakart arıyorum.
Mümkünse 1600 MHz ve üstü olsun. Benim tam olarak istediğim anakart şöyle özelliklere sahip olmalı ama az daha değişik olabilir: 1600 MHz max 16 GB destekli DDR3 ve overclock yapılsın.

Sistemde PUBG, GTA V, BF1 gibi oyunlar oynayacağım. Nasıl bir şey olmalı, ne olmalı? Lütfen detaylıca cevaplayın, çok mutlu olurum. iyi günler.
Bir de güç kaynağı seçimim nasıl olmalı? Nasıl bir güç kaynağı seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
500W 80+ bir güç kaynağı alırsanız ileriki zamanlarda yeniden güç kaynağı almanız gerekmez. DDR3 anakartlar hakkında hiçbir fikrim yok maalesef öneride bulunamayacağım. İşlemcinizin darboğaz yapacağını da zannetmiyorum. Ama o fiyata bulabilirseniz RX 570 öneririm.

Asus yada Gigabyte'ın P55 çipsetli serilerine bakın.
Mesela Asus P7P55 LX
H55 çipsetli anakartlar Overclock için müsait değil.

Asus yada Gigabyte'ın P55 çipsetli serilerine bakın.
Mesela Asus P7P55 LX
H55 çipsetli anakartlar Overclock için müsait değil.
P55 çipsetli anakartlar çok pahalı. H55 müsait değil derken de, yapılmaz gibi bir anlaşılma olmasın diye düzeltiyorum. H55 ile O.C yapılır fakat gerekli mosfet ve TDP sağlayamadığı için, çok yüksek değerlere ulaşılamayabilir. Arkadaşın ekran kartı da çok yüksek bir model değil. H55 ile 3.0-3.4Ghz seviyelerine rahatça çıkabilir ve çok rahat istediği oyunları oynayabilir. MP oyunlar dışında saf haliyle dahi besleyebileceğini düşünüyorum.

Benim tam olarak istediğim anakart şöyle özelliklere sahip olmalı ama az daha değişik olabilir: 1600 MHz max 16 GB destekli DDR3 ve overclock yapılsın.
Burada devreye bütçeniz giriyor. Bütçe nedir?

P55 çipsetli anakartlar çok pahalı. H55 müsait değil derken de, yapılmaz gibi bir anlaşılma olmasın diye düzeltiyorum. H55 ile O.C yapılır fakat gerekli mosfet ve TDP sağlayamadığı için, çok yüksek değerlere ulaşılamayabilir. Arkadaşın ekran kartı da çok yüksek bir model değil. H55 ile 3.0-3.4Ghz seviyelerine rahatça çıkabilir ve çok rahat istediği oyunları oynayabilir. MP oyunlar dışında saf haliyle dahi besleyebileceğini düşünüyorum.

Burada devreye bütçeniz giriyor. Bütçe nedir?

Hocam arkadaş 16gb ve 1600mhz ram desteklemesi yazmış özellik olarak. H55 çipsetlerinde 8gb ve 1333mhz bildiğim kadarıyla?

Kısa bir süre i7 870 işlemci kullanmıştım. İlk olarak ikinci el bir P7P55 LX aldım. Daha sonra arıza yapınca tamir vs uğraşmadan sıfır H55 çipsetli oem bir kart bulup almıştım. 1600mhz ramleri çalıştırmadı, bilgisayarcıda 1333mhzler ile takas yapmıştık.Bir de bunlar çok eski anakart modelleri. Destek ve arıza halinde tamirat çok zor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı