Intel Xeon X3460 overclock yapma

Auran

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık bir hafta önce AliExpress'ten Xeon X3460 aldım ve 4 GHz'ye çıkardım. (4 GHz üstüne çıkmaya çalışırsam, örneğin 4.1 GHz gibi, direkt açılışta mavi ekran alıyorum) oyun oynarken ve video izlerken nadir mavi ekran alıyordum. Prime95 testi yapmayı denedim ve 5 dakika sonra orada da mavi ekran verdi. Turbo Boost ile kullanmayı denedim Turbo Boost açık olmasına rağmen çalışmadı. Overclock'tan az çok anlıyorum, ama kaçırdığım bir yer varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özellikleri ve overclock ayarları:
● Anakart: ASUS P7H55/USB3
● RAM: 4+4 GB G.Skill Ripjaws X F3-12800CL9-4gbxl 8 GB Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G
● İşlemci: Intel Xeon X3460.
● Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (2 GB)
● PSU: Xigmatek 500W OEM.
En son ki mavi ekrandan minidump:

Kod:
https://drive.google.com/file/d/1zxHpHmo05s5jDoM4haxNrTZzpGSkZtGc/view?usp=sharing

WhatsApp Görsel 2024-08-28 saat 00.18.10_c1934aca.jpg

WhatsApp Görsel 2024-08-28 saat 00.18.10_fa39a931.jpg

WhatsApp Görsel 2024-08-28 saat 00.18.11_6d43b8e6.jpg

Yaklaşık bir hafta önce AliExpress'ten Xeon X3460 aldım ve 4 GHz'ye çıkardım. (4 GHz üstüne çıkmaya çalışırsam, örneğin 4.1 GHz gibi, direkt açılışta mavi ekran alıyorum) oyun oynarken ve video izlerken nadir mavi ekran alıyordum. Prime95 testi yapmayı denedim ve 5 dakika sonra orada da mavi ekran verdi. Turbo Boost ile kullanmayı denedim Turbo Boost açık olmasına rağmen çalışmadı. Overclock'tan az çok anlıyorum, ama kaçırdığım bir yer varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özellikleri ve overclock ayarları:
● Anakart: ASUS P7H55/USB3
● RAM: 4+4 GB G.Skill Ripjaws X F3-12800CL9-4gbxl 8 GB Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G
● İşlemci: Intel Xeon X3460.
● Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (2 GB)
● PSU: Xigmatek 500W OEM.
En son ki mavi ekrandan minidump:

Kod:
https://drive.google.com/file/d/1zxHpHmo05s5jDoM4haxNrTZzpGSkZtGc/view?usp=sharing

Eki Görüntüle 2295979

Eki Görüntüle 2295980

Eki Görüntüle 2295982
Sorun ram'ler gibi görünüyor. 4+4 ram'ler dursun, diğer 8 gb olanı söküp dener misiniz? Ram'lere de biraz voltaj verip frekans arttırmak gerekebilir ama ilk öncelik farklı oldukları için sorun yaşayıp yaşamadığınızı anlamak.

Oohh 2010 Xeon da... Ai Tweaker değil de düz manuel girişin varsa, hatırladığım kadarıyla (hatırlayamadı):

Turbo Boost tech - disabled olsun
CPU clock ratio - x36 veya auto yap (ama x20+ iyidir)
Base clock - enabled - 158-160 gösterir, 210-11-12 civar (soğutucuya göre)
System Memory Multiplier SPD'i bul - 6.0 dene, kaldırırsa 8.0
SPD içinde stabilite için "Performance enhance" varsa, denemen gerek Turbo/Extreme arası denemek gerek
CPU voltajarında calibration/kalibrasyon varsa kapamak daha iyi - kontrolü kaybetmez.
CPU VCora, 1.29 ile 1.32V dene, stabili bulana kadar.
DRAM Voltage - Auto/Normal dışında deneme yanılma 1.4-1.6v denenecek, sende 1.64V autoda görünüyor.

Dikkat etmen gereken 3 nokta, CPU erimesin, maksimum 90 dereceler stabil olur, RAM testi yap tırıvırı bağlamasın, anakartının kalitesi ve dayanımı (veya ek soğutma sağladıysan kuzey ve güney köprüsüne, hatta mümkünse tüm anakarta) önemli.

Deneme yanılmada başarılar.

4 GHz için ne kadar voltaj verdiniz? RAM'ler 4+4x8 16 GB mı? Ben mi yanlış anladım.
Evet 4+4x8 16 GB 1.37 voltaj verdim ekran goruntulerinde var

Oohh 2010 Xeon da... Ai Tweaker değil de düz manuel girişin varsa, hatırladığım kadarıyla (hatırlayamadı):

SPD içinde stabilite için "Performance enhance" varsa, denemen gerek Turbo/Extreme arası denemek gerek
CPU voltajarında calibration/kalibrasyon varsa kapamak daha iyi - kontrolü kaybetmez.
DRAM Voltage - Auto/Normal dışında deneme yanılma 1.4-1.6v denenecek, sende 1.64V autoda görünüyor.

Dikkat etmen gereken 3 nokta, CPU erimesin, maksimum 90 dereceler stabil olur, RAM testi yap tırıvırı bağlamasın, anakartının kalitesi ve dayanımı (veya ek soğutma sağladıysan kuzey ve güney köprüsüne, hatta mümkünse tüm anakarta) önemli.

Teşekkürler hocam deneyeceğim

Evet 4+4x8 16 GB 1.37 voltaj verdim ekran goruntulerinde var

Denemelerini kağıt kalemle not al, sonra buraya yaz eldeki sistemle beraber canavar gibi bilgi kaynağı bırakırsın gençlere, başarılar dilerim tekrar, yılmak yok ama gaza gelip ver voltajı ver coşkuyu yapma.

Sorun ram'ler gibi görünüyor. 4+4 ram'ler dursun, diğer 8 gb olanı söküp dener misiniz? Ram'lere de biraz voltaj verip frekans arttırmak gerekebilir ama ilk öncelik farklı oldukları için sorun yaşayıp yaşamadığınızı anlamak.
Sadece 4+4 ile yine aynı sonucu aldım ama sadece 8 gb ile çok daha stabil gskill ramler sorunluymuş tabi benim yaptigim overclock da yanlış

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı