Termal macunu neden o kadar bol kullandin onu merak ettim?
Bu işlemciler 775 pine sahip olmasına rağmen normalde tüketici sınıfı 775 pin anakartlarda çalışmaz. İş anakartlarında çalışır. Ama modlanarak tüketici anakartlarında kullanılması sağlanıyor.soketeki çentlikleri neden kestin? Taktığın anakart modeli nedir? Bu işlemciler standart bir soket kulanmadıklarını tahmin ediyorum.
Ufak düzeltme 771 pinler normalde ama çentiklerine lehim atıyorlar yada ufak bir sticker yapıştırıp 775 pin anakartlara uyumlu şekle getiriyorlar.Bu işlemciler 775 pine sahip olmasına rağmen normalde tüketici sınıfı 775 pin anakartlarda çalışmaz. İş anakartlarında çalışır. Ama modlanarak tüketici anakartlarında kullanılması sağlanıyor.
Çentikleri kesmesinin nedeni anakarta takabilmesi için yoksa tam uymuyor ve oturmuyor anakarta ama artık onunda çözümü var işlemcileri kesiyorlar anakarta bulaşmıyorsun. Destekleyen anakartlar G31, G41, P35, P43, P45 kısaca X38 ve X48 harici 775 pin olan her anakart destekliyor. Yalnız bazı istisna durumlarda çalışmıyor onunda çözümü BIOS mod yapıyorsun sorun kalmıyor. Şu site ile çözebilirsin eğer aklında böyle bir sistem varsa ben buradan hallettim sorunumu xeon 771 microcode 微碼 hatta sıkıntısız çalışsa bile BIOS mod yapmanı öneririm yoksa ısı problemi oluyor ve Windows 10 kullanamıyorsun.soketeki çentlikleri neden kestin? Taktığın anakart modeli nedir? Bu işlemciler standart bir soket kulanmadıklarını tahmin ediyorum.
BIOS modlarsan Windows 10 çalışır fakat o anakart ile OC yapamazsın.Hocam merhaba, kendime x5460 ve Windows 10 tabanlı bir stem toplayacağım işlemci ve soğutucu hariç tüm parçalar sıfır, şunları alacağım;
• MSİ G41M-P33 Combo
• X5460 İşlemci
• 8GB DDR3 RAM
• MSİ RX 470
•Cooler Master TX3 EVO
• Seagate 1TB
• Corsair 60GB SSD
• Corsair VS450
Toplam fiyatı ayarladım 1150tl tutuyor, sizce değer mi? Ayrıca işlemci 4.0ghz'de GTX 970'e darboğaz yapmıyormuş, RX 470'e darboğaz yapmaması için kaç ghz e OC etmem gerekir? Son olarak Windows 10 sorunsuz çalışır mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.