Intel Xeon X5472 sistemde takılmalar

vahaps66

Femtopat
Öncelikle herkese merhabalar, Technopat ailesinin yardımcı olabileceğini düşünerek üyelik açtım ve sıkıntımı sizlere bildirerek yardım almak istiyorum. 6 aydan fazla bir süre önce LGA 775 tabanlı bir sistem topladım, özellikleri şu şekilde;

Anakart: Gigabyte GA-EP43T-USB3.
İşlemci: Intel Xeon X5472 3.00 Ghz/1600 MHz (775 modlu)
RAM: 2x4 GB 1600 MHz - 2x4 GB 1333 MHz toplamda 16 GB RAM.
Ekran kartı: Sapphire R9 390X tri-X 8 GB GDDR5 512 Bit.
Sabit disk: Samsung SSD 860 QVO 1TB.
Güç kaynağı: Thermaltake Toughpower Grand 750W Full modular 80+ Gold.

(Xeon işlemciyi anakartımda uygun ısı ve çalışma değerlerinde kullanabilmek için BIOS'u modladım !)
Bu mesajı attığım güne kadar hiçbir problem yoktu. Gayet güzel bir şekilde oyun oynayıp (en çok CS:GO olmak üzere, GTAV ve Assassin's Creed IV Black Flag), film izleyip, internette takılabiliyordum. Fakat CS:GO oynarken takılma, ekranda karıncalanma ve bilgisayarın kendini resetlemesi gibi problemlerle karşı karşıya kaldım. Ekran kartımın sürücüsünü güncelledim, kaldırdım tekrar geri yükledim, ama nafile. CPU ve GPU sıcaklıklarında da bilgisayar boştayken bile yükselmeler meydana gelmeye başladı. Sorunun güç kaynağından olabileceği tahminim var ama tam emin değilim. Sizlerle bilgisayarın ısı ve voltaj değerlerini paylaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

voltaj.png

Sıcaklık.png

Kullandığın anakart ve CPU, sistemindeki ekrankartı ve SSD tarafından oluşturulan veri işleme trafiğine optimum seviye destek verecek kadar veri yolu kanalına dahi sahip değiller. Bu duruma "darboğaz" diye bir terim üretmişler =) . Durumu sadece oyunlarda çözünürlük ve FPS değerlerini aşağıya çekerek takılma olmayacak bir seviyeye indirgeyebilirsin.

Kullandığın anakart ve CPU, sistemindeki ekran kartı ve SSD tarafından oluşturulan veri işleme trafiğine optimum seviye destek verecek kadar veri yolu kanalına dahi sahip değiller. Bu duruma "darboğaz" diye bir terim üretmişler =). Durumu sadece oyunlarda çözünürlük ve FPS değerlerini aşağıya çekerek takılma olmayacak bir seviyeye indirgeyebilirsin.

Maalesef dediğiniz gibi denedim fakat olmuyor, anakart ve işlemci tavsiyeniz var mı?

Bütçeni bilmediğim için farazi konuşacağım, 2. nesil AMD threadripper bir işlemci ile uyumlu herhangi bir anakart olabilir. 8. nesil ve üzeri intel Core i5-i7 olabilir. İntel için h310 ve b365 chipleri veya daha iyileri olan bir model olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı