Intel XMP ile a-XMP farkı nedir?

jwlly

Hectopat
Hocam merhabalar az önce Gigabyte X570 Aorus Pro ile MSI MPG X570 Carbon Pro Wi-Fi'yi karşılaştırıyorum hangisini alsam diye (önerilerinizi bekliyorum) şunu gördüm: Birisinde Intel XMP birisinde a-XMP ve Intel XMP var. Aralarındaki fark nedir bir performans falan bir şey var mı açık ara falan anlamadım. Screenshot.

Son düzenleyen: Moderatör:
2000 altı X570 Prime P, üstünde bir bütçeniz varsa ASRock Taichi öneririm ancak şu an piyasada ASRock bulunmuyor pek hangi ürüne baksam ya zam almış ya da stokta yok. Onun dışında Gigabyte'in tüm Aorus modellerini VRM yapısı bakımından Carbon modelinden daha iyidir. İkisi arasinda kalacak olursaniz GB alin bence.

+1 Gigabyte Aorus Pro alacağım sistemin son hali ise şöyle:

Anakart: Gigabyte X570 Aorus Pro

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

RAM:Corsair:Vengeance Pro 3200MHz CL 16 16 GB

Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT O8G

Kasa: Dark Guardian Pro

PSU: Corsair RM750 (2019 modeli)

M.2 SSD: Corsair MP510 960GB (oyun için) 3480yazma/3000okuma

M.2 SSD: Corsair MP510 240GB (Windows ve yazılım için) 3100yazma/1050okuma

Son düzenleme:
MSI X570 anakartlar arasında Ace aşağısı anakartları açıkçası önermem. (Tomahawk dahil değil)

Gigabyte ve Asus çok daha mantıklı genel uyum için Asus iyi olur diyeceğim ama o ekran kartını önermem.

Diğer parçalar alınmadı ve aceleniz yok ise XT işlemciler ile B550 anakartlar beklenebilir.

+1 Gigabyte Aorus Pro alacağım sistemin son hali ise şöyle:
Anakart: Gigabyte X570 Aorus Pro

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

RAM:Corsair:Vengeance Pro 3200MHz CL 16 16 GB

Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT O8G

Kasa: Dark Guardian Pro

PSU: Corsair RM750 (2019 modeli)
Ekran kartinizin kronik vida sorunu var diye biliyorum hocam. Millet en son Asus servisinden vida istiyordu. Bence 5700 alacaksanız Saphire alın özellikle Nitro modeli cok iyidir.

Ekran kartinizin kronik vida sorunu var diye biliyorum hocam. Millet en son ASUS servisinden vida istiyordu. Bence 5700 alacaksanız Sapphire alın özellikle Nitro modeli cok iyidir.

Düzeltildi
MSI X570 anakartlar arasında Ace aşağısı anakartları açıkçası önermem. (Tomahawk dahil değil)

Gigabyte ve ASUS çok daha mantıklı genel uyum için ASUS iyi olur diyeceğim ama o ekran kartını önermem.

Diğer parçalar alınmadı ve aceleniz yok ise XT işlemciler ile B550 anakartlar beklenebilir.

3600XT ve 3700X arasında performans farkı olmaz o kadar ki zaten 3700X daha iyi olur bir de overclock yaparım tadından yenmez

Gigabyte ve ASUS çok daha mantıklı genel uyum için ASUS iyi olur diyeceğim ama o ekran kartını önermem.

Hocam Ace aşağısı önermem diyorsunuz da pahalı :D ayrıca Aorus Pro ihtiyaçlarımı karşılıyor.

Gayet memnunlar mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ASUS'un makalesinde şubat ayından itibaren o sorunun kaldırıldığı yazıyor vida sorunu.
ASUS'un makalesinde şubat ayından itibaren o sorunun kaldırıldığı yazıyor vida sorunu.

Ben zaten ne zaman buadamın videosunu görsem bir sıkıntı var ilk çıktığında alıyor hemen problemli TUF seriside öylediydi ama düzelttiler ASUS ROG'da öyle düzeltiyorlar makalesinde yazıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı